Baharı müjdeleyen leylekler, Efes Selçuk semalarında görülmeye başlandı. Efes Selçuk’ta leylekler kent sembollerinden biri olarak biliniyor. Efes Selçuk Belediyesi de leyleklerin kentteki varlığını sürdürmek için yuvalarında bakım çalışması yapıyor.

Efes Selçuk, leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan bir bölge olmanın yanında, sulak ve bataklık alanlar açısından elverişliliği, kent genelinde gürültü kirliliğinin olmaması sebebiyle de leylekler için önemli bir beslenme ve barınma noktası olma özelliği taşıyor. 

Sayıları yıllara göre değişiklik göstermekle birlikte Efes Selçuk’ta önemli bir leylek popülasyonu varlığını sürdürüyor. Efes Selçuk Belediyesi de leyleklerin kentteki varlığını sürdürmesi için koruma çalışmaları yürütüyor. Leylek yuvalarının bakımını her yıl hassasiyetle gerçekleştiren Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu yıl da çalışmalara başladı. 

Leylek yuvalarının bakımı sırasında leyleklerin getirdiği naylon, ip vb. çöplerin temizliği yapılarak özellikle yavru leyleklerin bu materyallerden zarar görmesinin önüne geçiliyor.