Bakan Tekin çocuklarla Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi. Tekin çocuklarla birlikte Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı ve mozoleye çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: 

"Ebedi istirahatgâhınız Anıtkabir’de huzurlarınızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümü ve istiklalimiz için verdiğimiz büyük mücadelenin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, büyük bir coşku ve şükranla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. ‘Hâkimiyet, bilâ-kayd ü şart milletindir' ilkesiyle şekillenen bağımsızlık mücadelemizin yarını, evlatlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Çünkü biliyoruz ki dehay-i millimizin inkişaf-ı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir.

Yetişkin'den kreş açıklaması! "İndirimler olacak" Yetişkin'den kreş açıklaması! "İndirimler olacak"

Sizden aldığımız ilham ve milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileriye taşımak kararındayız. Ruhunuz şad olsun."