Efeler Belediyesinin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında Efeler’de bulunan bütün mahallelere Kitap Kafe açma çalışmaları bütün hızıyla devam ederken, 11’inci Kitap Kafe Cuma Mahallesi'nde hizmete açıldı. Gençler tarafından çok beğenilen ve öğrencilerin akınına uğrayan Kitap Kafe’lere bir yenisini daha ekleyen Efeler Belediyesi, halkın yoğun katılımıyla bir açılış töreni gerçekleştirdi. Açılış törenine Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, özel olarak davet edilen yazar ve gazeteciler, oda başkanları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Seçimden önce verdiği sözleri yerine getiriyor olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Başkan Atay, “Burada yaptığımız iş, çocuklarımızın, geleceğimiz olan gençlerimizin bilgiye ulaşması konusundaki alt yapıyı hazırlamak. Çocuklarımız buradan edindikleri bilgilerle Nobel ödülleri kazanabilecek bir beyne sahipler ancak o fırsatı yaratacak olan ortamlara ihtiyaçları var. Bu kafelerle onu gerçekleştiriyoruz” dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

IMG_2595

"HER MAHALLEYE HER AY BİR KİTAP KAFE AÇAÇAĞIM”

Açılış öncesi Kitap Kafe’yi ziyaret eden mahalle sakinlerinin duygu dolu anlar yaşadığını ifade eden Atay, “Dün burayı ziyaret edenler olmuş çok duygusal anlar yaşanmış. Size söz veriyorum. Her mahalleye her ay bir kitap kafe açacağım. Görevimiz sizlerin yaşam standartlarını yükseltmek ve mutlu etmek. Görevimiz olan şeylerin başında geleceğimiz olan gençlerin bilgili, mutlu olmaları, dostlukları içerlerine sindirmeleri gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-29 at 14.45.07 (3)

“ÇOCUKLARINIZ BİZE EMANET”

Gençlerin anlayışa ve sevgiye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Atay, “Çocuklarımızın sevgiye ihtiyacı var aslında hepimizin sevgiye ihtiyacı var. Hele ki böyle çok ayrıştığımız bu süreç içerisinde birlikteliğe, dayanışmaya çokça ihtiyacımız var. Efeler halkımıza teşekkür ediyorum. Çok şanslı bir belediye başkanıyım bütün dayanışmalarda her zaman yanımda oldunuz hepinize teşekkür ediyorum. Kitap kafenin bu mahalleye dar geleceğine inanıyorum, bir kitap kafe daha açacağız hiç merak etmeyin. Sevgili aileler çocuklarınız bizlere emanet. Bırakın istedikleri gibi gelsinler. İnterneti, kitapları da var.Bu sessizlikte çay ve su da ikram ediyoruz. Çocuklarınız gece 22.00 a kadar burada ders çalışabilirler hepinize hayırlı olsun” diye konuştu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ