Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’a gelen depremzede kadınlarla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yemekte bir araya geldi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile yemeğe çok sayıda depremzede kadın katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla bir araya geldiklerini ifade eden Çerçioğlu, burada yaptığı açıklamada, “Deprem haberini alır almaz arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine sevk ettik.

MOBİL YEMEK TIR'LA 10 BİN VATANDAŞA YEMEK ÇIKARTIYORUZ

Aydın halkıyla beraber 41 TIR insani yardımı bölgeye yolladık. Desteklerinden dolayı Aydın halkına bir kez daha minnet sunuyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Mobil Yemek TIR’ı bölgede her gün 10 bin vatandaşa yemek çıkartıyoruz. Bugün 8 Mart Kadınlar Günü ama ben 'Bugün kutlu olsun' diyemiyorum. Çünkü en çok kadın cinayetleri Türkiye’de yaşanıyor. Yine en çok kadına şiddet bizim ülkemizde. Büyük bir depremle karşı karşıya kaldık. 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Aydın’a gelen depremzede kadınlarla beraberdik. Birlikte yemek yedik ve bugünü de böyle geçirdik. Depremzedeler için Adıyaman’da 700 konteyner kuruyoruz. 20 CHP’li belediye ile ortaklaşa yaptığımız konteynerlerin 20 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.