HABER: AYŞE YILMAZ

Efeler’de bin 33 ailenin 24 yıldır mücadelesini verdiği imar sorunu, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay sayesinde çözüldü. Mimar Sinan Mahallesi Polis Okulu Mevkiinde bulunan toplam 800 bin metrekareyi bulan arazide hak sahipleri paylarını dilediği gibi değerlendirebilecek. Hak sahiplerine “Cimri Olun” çağrısında bulunan Başkan Atay, “Mallarınızla ilgili cimri davranın; değerini kıymetini bilin. Burası lüks bir yer olacak. Mutlu ve refah bir şekilde yaşamanız için bütün sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Hak sahipleri ile arazi üstünde düzenlenen törende bir araya gelen Başkan Atay yaptığı konuşmada, “Yaptığınız işlerde verdiğiniz kararlarda insanlara dokunabiliyor, onları daha refah bir toplum sunabiliyorsanız bundan daha büyük bir mutluluk yoktur. Vatandaşımızın yerine kendimi koyuyorum. Vatandaşımız, yıllarca çalışıp emek verdiği ya da annesinden babasından miras kalan bu yerlerde hiç bir tasarrufta bulunamadı. Bunca yıldır bu sorunun çözülememiş olmasından büyük üzüntü duydum. Yeni bir sayfa açtık. İmar müdürümüz ile birlikte bu sorunun çözülmesi konusunda gereken tüm çabayı gösterdik. Günlerce aylarca çalıştık... Bu ayların sonunda istediğimiz oldu. Biz bu sorun bu sorunun çözülmesi konusunda duyarlı, özverili davranan Efelerli yurttaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

“EFELER’İN KENT MERKEZİ BURASI OLACAK”

Burası yolları, sokakları, kafelerle, parklarıyla Efeler’in en değerli kent merkezlerinden biri olacak. Sizler mallarınızın değerini, kıymetini bilin. Bizler de mutlu ve refah yaşayabilmeniz için gereken tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. ” dedi.

“MARKA KENT OLACAK”

Efeler’i marka kent yapma yolunda çalışmalarına ekibi ile devam edeceğini aktaran Atay, kadınlara da seslenerek, “ Ailelerin geçimine katkı sağlayan, ailenin kıt gelirle ekonomik hale gelmesini sağlayan kadınlarımız, bildiklerinizi burada, sahibi olduğunuz arsalarda göstermenizi istiyoruz. Buralar çok değerli, kendi olanaklarınızla düzenleyin sattırmayın. Efeler’i marka kenti haline getirmek istediğim yerlerden birisi burası. Burada yapacağımız her türlü şeyi beraber yapalım. Efelerimizi yaşanabilir kent merkezi haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” diye konuştu.

MUHTAR ÇAMOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gurbet Çamoğlu konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve ekibine teşekkür ederek “ Mimar Sinan Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ BAŞKAN ATAY’A GÜVENİYOR

24 yıldır imar sorunun çözümü bekleyen pay sahipleri de Başkan Atay ve ekibine teşekkür ederek güzel projelerin geleceğini umut ettiklerini ve güvendiklerini söyledi.

“HAYALDİ GERÇEK OLDU”

Hayalini kurdukları evlerine kavuşacaklarını kaydeden mahalle sakini Şahabettin Yılmaz “Fatih Sultan Mehmet Han karadan gemiler indirdi ve bir ulusun kaderini değiştirdi. İnşallah Fatih başkanımız da bizleri 24 senedir hayalini kurduğumuz evlerimize kavuşturacaktır’ dedim. Söylediğim gerçekleşti. Saygıdeğer başkanımıza, imar müdürümüz Nail Bey’e tüm arkadaşlarımız ve ailelerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

“MAHALLEMİZ ŞEHİR GİBİ OLACAK”

Törene anne oğul gelen Emine - Mustafa Kement, mahallenin güzelleşeceğini, “Bu aralarda şehir gibi olacak, Allah herkesin işini rast getirsin. Arsa sahiplerinin uzlaşmalarında problem vardı önceden. Farklı şeyler istendi. Mahkemelik olundu. Diğer arsa sahipleri mağdur oldu. Başkanımız çözdü. Çok mutluyuz.” sözleri ile anlattı.

“NEDEN VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKELİM?”

Bugüne kadar varlık içinde yokluk çektiklerini söyleyen Hanife Adıgüzel,”Ben 65 yaşındayım. 1975’ten beri burada oturuyorum. Allah nasip ederse ev yapacağım. Çocuklarım için. Çok mutluyuz. Kaç senedir bekliyorduk ve çözüme ulaştı çok şükür. Yerimiz arazimiz var ama yapamıyorduk bir şey kullanamıyorduk. Ev yapamıyorduk. Lüks bir ev yapacağız. Sonuçta varlık içinde neden yokluk çekelim. Şuan yaşadığım bir evim var ama küçük. Tek maaşın eline bakıyoruz ömrümün kalan gününde daha rahat etmek istiyorum. Başkanıma teşekkür ederiz. Allah razı olsun, iyi ki bizim başkanımız. İnşallah hiç gitmez başımızdan.”diyerek Başkan Atay’a teşekkür etti.

“BUGÜNE KADAR KİMSE UZLAŞMAYA GELMEMİŞTİ, ATAY SAYESİNDE ÇÖZÜLDÜ”

24 yıldır uzlaşma yolunun bir türlü bulunamadığını kaydeden Enver Zeycan (69), “Biz mal sahibi olarak görünüyoruz. Davayı açan benim zaten. Vakaleten amcamın yeri vardı burada. Bugüne kadar uzlaşmaya gelecek bir kişi göremedik. Bu süreç uzadı. Biz uzlaşmak için uğraştık ama hiçbir ilgili şu zamana kadar bize kapısını açmamıştı. Allah razı olsun Fatih Bey’in sayesinde çağrıldık ve oturup çözdük. 2 oturum gerçekleşti ve çözüme ulaştı. Burada milletin sevincine bende katılıyorum.” diye konuştu.

“5 BAŞKANIN ÇÖZEMEDİĞİNİ ATAY ÇÖZDÜ”

Bin 33 ailenin 24 yıldır çözüm beklediği imar sorunu için 5 başkan gördüklerini ancak bir sonuca varamadıklarını kaydeden Hasan Güner(67), “Belediye başkanına teşekkür ederiz. Burada yerimiz var. Hayırlı olsun hepimize. Küçük bir sorun vardı ve bunu şu ana kadar gelen 5 başkan çözemedi. Burayı alanların çoğu öldü gitti. Adam bir şeyler yapacak yapamadı. Yapamadan da gitti. Ama Fatih Başkan’ımız çözüme ulaştırdı. Çok mutluyuz.” Dedi.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Mahalle sakini Süleyman Duran(75) da mutluluğunu, “Çok güzel bir şey oldu bu yapılan. 24 senedir bekliyoruz. Çok mutluyuz. Herkes kendine göre arsa yapacak. Evi varsa tapusunu alacak. Herkes yapacağım yapacağım dedi yapmadı. Atay yapacağım dedi ve yaptı çok mutluyuz.” sözleri ile anlattı

Tören sonunda mahalle sakinleri bin 33 aile adına Başkan Atay için pasta kesti.