Şimdiye kadar mevsime uygun olarak her yıl 3 milyon fide dağıtımı yapılırken kış aylarının gelmesiyle birlikte Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen kışlık sebze fidesi dağıtımına Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilleri Evrim Karakoz ve Barış Altıntaş da katıldı. “Fide Üretici Belgesi”ne de sahip olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fidelerden alan vatandaşların bazıları fideleri evlerinin balkonunda yetiştireceğini söylerken bazıları da bahçelerini değerlendireceklerini belirtti.
Fide dağıtımı etkinliğinde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş “Bugün Ata Tohumlarından elde edilen 100 bin adet kışlık sebze fidesini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu fideleri dağıtarak bir nebze de vatandaşlarımızın mutfaklarına destek oluyoruz. Fidelerin Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu adına tüm Aydın’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘ATA TOHUMLARIMIZI VAR ETMEK ÇOK ÖNEMLİ’
Vatandaşlar ise dağıtımdan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyip “Büyükşehrimizin bu hizmetinden dolayı çok mutluyuz. Yerel tohumların gelecek nesillere kalması çok önemli. Büyükşehrimizin bu yönde desteklemesi çok önemli. Ata Tohumlarının dağıtılması insanoğluna güzel bir hizmet. Tarım ürünlerimizi üretmek, Ata Tohumlarımızı var etmek çok önemli. Bu sebzelerden tohum alıp önümüzdeki yıllarda da dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

İthal tohumların büyük çoğunluğunun ikinci yıl ürün vermediğinin altını çizen bir vatandaş ise “Fakat bizim yerli tohumumuzu her yıl dikebiliyoruz. İthal tohumları genetiğiyle oynandığı için sağlığa da zararlı. Bu sebeple yerli tohumun olması bizim için çok çok önemli. Kendimiz yetiştirelim, kendimiz yiyelim. Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘DİĞER TOHUMLARDAN MEMNUN DEĞİLİZ’
Bir başka vatandaş ise “Uzakta oturuyorum, dağıtım yapılacağını duyunca koşa koşa geldim. Bizler bu fideleri dikerek, bu döngüyü sürdürerek çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağız. Diğer tohumlardan memnun değiliz. Önemli olan bunları çoğaltmak ve halkımız faydalansın diye herkese dağıtmak ve sonrasında da çocuklarımıza bırakmak. Yani üretimi bitirmek için değil ilerletmek için yapacağım. Bizler çok doğal gıdalar tüketerek büyüdük, torunlarımızın da aynı ortamda büyümelerini istiyoruz. Ata Tohumlarına bizler sahip çıkmazsak kimse çıkmaz. Bu konulara hassasiyet gösterdiği için Özlem Hanım’a çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ