Aydın Elma Şekerleri Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Buse Hanife Muslu, “Okul Dışarıda Günü”nün çocukların en azından bir günlerini hep birlikte dışarıda, açık havada, keşfederek, araştırarak ve doğayı gözlemleyerek geçirmesi için düzenlenen bir küresel kampanya olduğunu söyledi.

“Okul Dışarıda Günü” etkinliğini, sonbahar kutlamasıyla birleştirdiklerini belirten Muslu, “Fakat biz bunu sadece bugünle sınırlandırmıyoruz. Eğitim felsefemiz olarak da her mevsimde her gün günümüzün bir parçasını dışarıda etkinlik yaparak geçiriyoruz” dedi. 

REGGİO EMİLİA EĞİTİM FELSEFESİ UYGULANIYOR
Çocuk gelişim merkezinde Reggio Emilia eğitim felsefesini baz alarak eğitim programını oluşturduklarını vurgulayan Muslu, “Bu felsefede çocuklar araştırarak, doğada keşfederek, doğal materyalleri kullanarak etkinliklerini yapıyor. Çocuklar aynı zamanda sorgulayarak, merak ederek, deneyimleyerek ve deney yöntemleriyle etkinliklerini yapıyor. Biz çocuklara bilgiyi hazır bir şekilde vermiyoruz. Çocuklar bilgiye ulaşmak için bir yol kat ediyor, biz onlara o yolu çiziyoruz. O yolda yürümek, o yola karşılaştıklarını keşfetmek onlara kalıyor. Gözlemleyerek ve keşfederek öğreniyorlar” diye konuştu.

AMAÇ ÖZGÜVENİ YÜKSEK ÇOCUKLAR
Muslu, sözlerini şöyle noktaladı:

 “Burada anaokulu felsefesiyle hareket ediyoruz, fakat bir anaokulu değiliz. Biz çocuk gelişim merkezi olarak çocukların gelişimlerini gözlemleyerek, kaydederek onların gelişimlerini bir üst seviyeye taşımayı gaye edindik. Burada öğretmenlerimizle birlikte onların kendi başlarına birer birey olup özerklik kazanmaları, kendi duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri ve özgüveni yüksek birer çocuk olabilmeleri için elimizden gelen tüm gelişimsel desteği sağlıyoruz.” 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da çocuk gelişim merkezlerinde modern eğitim modellerini uygulamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ