Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün bütçe toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetti.

Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda meclis üyeleri, ASKİ'nin 2022 yılı bütçesini ele aldı. Yapılan oylama sonucunda 575 milyon 600 bin TL TL’lik bütçeye oy birliği ile onay verildi.

AK Partili meclis üyesi Neşe Menderes raporla ilgili yaptığı değerlendirmede “Raporda Köşk ve Buharkent içme suyu paket tesisi ile İncirliova ve Germencik’te atık su arıtma tesisi yok görünüyor. Germencik atıksu tesisi bütçesi düşük görünüyor. İncirliova atık su ile ilgili performansta bir şey göremedik. Güllübahçe ve Bağarası için de 121 milyonluk bütçe ayrılmış. Bu tesisler çalışıyor mu? Yan bir tesis mi yapılacak? Çünkü iki tesis iyi çalışıyor diye biliyoruz. İncirliova arıtma tesisi ne zaman projelendirilecek? Su tedariği sağlanması için yeni su kuyuları açılması ile çözüm bulunabileceği gösteriliyor. Ancak Germencik’te çatlaklar oluştu. Yer altı suları çekiliyor. Bu konu ile ilgili Büüykşehir’in çalışma yürütmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AK Partili Menderes’e yanıt veren ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, “tüm ilçelerde içme suyu paket arıtma tesisleri var. Sondaj kuyuları içme suyuna elverişli ise içme suyuna açıyoruz. Buharkent’te arıtma tesisi bitmiş durumda ve ihale sürecinde. Germencik’te yer sorunumuz vardı, belediye yer sorununu çözdü. Köşk arıtma tesisi projesi bitti, yer satın alımı yapıldı. İncirliova, Koçarlı için ise ortak arıtma tesisi projesi devam ediyor. Şu an için içme suyu için sondajlarla devam ediyor. Kırsal kesimde de paket arıtma çalışmaları sürüyor” şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ VE ALTINCI AYDA SUYA ZAM
AK Partili Neşe Menderes’in su zammı konusunda sorusuna yanıt veren Başkan Çerçioğlu, “su zammı üçüncü ve altıncı ayda enflasyon oranında artış yapılacak” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ MENDERES: BİZ BURAYA KOLUMUZU İNDİRİP KALDIRMAK İÇİN GELMİYORUZ
Meclis gündem maddeleri oylandığı esnada kendilerine evrak verilmediği gerekçesiyle ret oyu vereceğini dile getiren AK Partili meclis üyesi Neşe Menderes “Alınan kararları görmüyoruz. Alınan kararlar havada kalıyor. Biz buraya kolumuzu indirip kaldırmak için gelmiyoruz” sözüne yanıt veren Başkan Çerçioğlu, “bunların hepsini plan bütçe komisyonunda görüştük ve partinizin iki üyesi de oradaydı” dedi.

ÇERÇİOĞLU: BİR KİŞİ KONUŞMADAN ÖNCE BEYNİNDEN GEÇENLERİ SÜZEREK KONUŞMALI
Menderes’in “Evrak istiyoruz” demesi üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, “Bu kadar heyecanlanmayın. Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde tek tek sayfalar imzalanır ve havada hiçbir şey kalmaz. Tüm sayfalar tek tek imzalandı. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bir kişi konuşmadan önce beyninden geçenleri süzerek konuşmalı. Burada sadece sayın meclis üyesi plan bütçedeki üyeleri de zan altında bırakıyor” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ