Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye daha imza attı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için maddi durumu olmayan ailelerin çocukları için kreş imkanı sağladı. Başkan Çerçioğlu, projenin ilçe belediyelerinde de uygulanacağını müjdeleyerek” Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Birliğimizi bozmayalım. Güzel günler çok yakında ” dedi.

KREŞLER İLÇELERDE DE AÇILACAK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler’de Girne Mahallesi’nde hizmete açılan Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezinde maddi durumu olmayan ailelerin en uygun fiyatlarla faydalanabileceğinin müjdesini verdi. Başkan Çerçioğlu, projenin ikinci ayağının Tekstil Park içinde hazırlandığını ve kısa sürede faaliyete geçeceğini de söyledi.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Açılan kreşlerin temel amacının eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Çerçioğlu, ilçe belediyelerinde yer tahsislerinin yapıldığını ve meclis kararlarının alındığını söyledi. Çerçioğlu, “Geleceğimiz olan çocuklarlımıza Uçan Balon Çocuk Kreşimizi açıyoruz. 3,4,5 ve 6 yaş çocuklarımız için 4 sınıf oluşturduk. İkincisi de Aydın Tekstil Parkta açılacak. İlçe belediyelerimizde de açacağız. Germencik, İncirliova ve Nazilli gibi bazı ilçe belediyelerimiz yerlerini tespit etti, meclis kararları alındı . En ksıa zamanda hizmete sunacağız. Bu kreşin şöyle bir özelliği var . Özellikle dezavantajlı ailelerin çocukları gelecek. Fırsat eşitliğini ağlamak istiyoruz. Ailelerimizin maddi durumu iyi değilse ücret talep etmiyoruz. Maddi durumlarına göre meclisimiz rakamlarını belirledi. Burada yapacağımız çalışmalar özellikle çocuklarımızın ruhsal ve fiziki çalışmalarına katkı sunacağı kanaatindeyiz. Nasıl ki Selanik’ten doğan güneş Türkiye’yi aydınlattıysa. Burada yetişen çocuklarımız da ulu mönderimizin gösterdiği aydınlık yolda ilerleyecektir. Hepimizin umudu yüksek olsun. Hiç kimse Umutsuzluğa kapılmasın. Güzel günler çok yakında. Yeter ki birliğimizi berebaerliğimizi bozmayalım birbirmize daha fazla kenetlenelim. “ dedi.