Son zamanlarda bazı siyasi gerekçelerle yöneltilen eleştirilere maruz kalan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın, sosyal medya hesabından Adnan Menderes’in 1960 yılında muhalefete karşı kullandığı sözleri paylaşması gönderme olarak değerlendirildi.  

KOÇARLI BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın sosyal medya hesabından, Merhum Başbakan Adnan Menderes’in 1960 yılında Demokrat Parti iktidarının icraatlarına karşı çıkan siyasi muhaliflerine yönelik sarfettiği sözleri paylaşması dikkat çekici bulundu. Son zamanlarla siyasi gerekçelerle Koçarlı Belediyesi’ne yapılan bazı eleştiriler karşısında cevap vermemeyi tercih eden Başkan Kaplan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı Adnan Menderes videosu, aynı zamanda bazı eleştirilere yönelik adeta bir cevap olarak da yorumlanırken, takipçilerinden de beğeni ve paylaşımla karşılık buldu. 

“KALKINMAMIZIN DÜŞMANI KESİLMEDİLER Mİ?”

Bazı konuşmalarında zaman zaman Adnan Menderes’in memleketi Koçarlı’nın 60 yıldan bu yana elle tutulur hizmet almadığını vurgulayarak, Millet Bahçesi, Yeni Hizmet Binası, Cihanoğlu Konağı ve Restorasyon Projesi, spor yatırımları, yeni imar düzenlemesi, kamu binalarının yenilenmesi gibi projeleri hatırlatan Başkan Kaplan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı Adnan Menderes’in konuşmasının yer verildiği videoda; “Esasen öteden beri milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi? Şimdiye kadar memleketin muvaffakiyetlerinden birisini dahi kaale alıp bahsettiler mi? Türk milletinin zeka ve gayretinin mahsulü olan bin bir eserden birisine dahi başlarını çevirip baktılar mı? Milletin olan her güzel şeyden, birisini dahi benimsemek faziletini gösterdiler mi? Hayır. Aksine her muvaffakiyeti bir felaket, her güzel ve muhteşem eseri bir zarar diye göstermek için seneler ve senelerdir nasıl çırpındıklarını milletçe bilmiyor muyuz?” ifadeleri yer aldı. 

“TEK CEVABIMIZ İCRAATLARIMIZ OLACAK” DEMİŞTİ

 “Bu İlçeye Değer” sloganıyla çıktığı yolda 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Koçarlı’da seçimi kazanarak 3 dönemlik CHP iktidarına son veren Başkan Kaplan, daha önceleri yaptığı bir açıklamada da türlü eleştirilere icraatlarıyla cevap vermeyi tercih ettiğini belirtmiş, yapıcı eleştirilere daima açık olduğunun altını çizerek, yıkıcı eleştirileri hiçbir zaman dikkate almayacağını vurgulamıştı.