HABER: AYŞE YILMAZ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in vatandaş buluşmalarının adresi Türkmen Mahallesi oldu. Toplantı öncesi esnafları bir bir gezen ve sonrasında vatandaşlarla Gürhan İnan Parkında sohbet eden Başkan Günel, “Sizlerin karşısına yüzüm ak başım dik çıkabiliyorum. Hizmet etmeye geldim. Hesabını veremeyeceğim beş kuruşum yok. Çalışan insanı, meyve veren ağacı taşlıyorlar. Biz de payımızı aldık. Ben iftiracılar kadar cazgır olamam. Ben cevabı hukukla verebilirim” dedi.

Kuşadası’nı mahalle mahalle gezerek vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini büyük bir özenle dinleyen başkan Ömer Günel, çözülmeyen sorununuz kalmayacak diyerek, Kuşadası’nı sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkındıracak projelere mahallelerden başladıklarını vurguladı.

ELİMİZDEKİ SINIRLI KAYNAKLARLA EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Mahalleye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren başkan Günel, konuşmasının ardından vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyerek daire müdürlerine tek tek not aldırdı. Hizmet sürecini nasıl sürdürdüğünü anlatan başkan Günel, “Türkmen Mahallesindeki hizmetlerimizi anlattık ama ben bugün aslında sizleri dinlemeye geldik. Kuşadası’nda dokunmadığımız hiçbir mahalle girmediğimiz hiçbir sokak kalmadı diyebilirim. Kentin tamamına baktığımızda belirlediğimiz öncelikler zaman zaman farklı olabiliyor. Görevde olduğumuz süre 7/24 çalışmaktan asla vaz geçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 3.5 yıldır nefes almadan 1 dakikamızı boşa harcamadan sürekli çalışıyoruz. Elimizdeki sınırlı kaynakları sınırlı zamanı size en etkili şekilde nasıl iletiriz diye çabalıyoruz. Kuşadası büyüyen ve büyümüş bir kent, eksikliklerini hemen gidermek mümkün değil. Son 20 yıldır da ihtiyaçları hızlı büyümesine rağmen ihtiyaçlarını karşılayacak hizmet maalesef üretilememiştir. Bunun getirdiği yük bizim sırtımızda kambur olarak başladı. 3,5 yılda büyük bir performans göstererek elimizden geleni yapıyoruz. Kasasında 200 bin lira para, 6 milyon personel borcu olan bir belediye devraldım. Gelir bütçesi 150 milyon üzerinde artırılmış bir belediye, bütün kaynakları güncellenmiş bir Kuşadası, her kuruşuna sahip çıkılmış bir Kuşadası Belediyesi ve halkımızın olan tüm paranın yine halka harcanmış bir hizmet belediyesi grafiği çizdik. Sizin karşınızda bahane üretmedik, bürokratik engellerin arkasına sığınmadık. Paramız yok demedik. Her gün her dakika daha fazla kaynak yaratarak sizlerin ihtiyaçlarına nasıl karşılık buluruz diye çalıştık. Görev süremizin 5 yılının 3.5 yılı bitti, 1.5 yılı kaldı. Farkettiyseniz Kuşadası’nda şöyle olurdu; seçim biter, belediye başkanları son 2.5 yılda bir hizmet atağı yapar ve seçime girer. Biz göreve geldiğimiz gibi çalışmaya başladık. Kuşadası’nın bütün mahallelerine sizin desteğiniz ve sizin kaynaklarınızla girdik. Hiç kimseye peşkeş çekmeden sadece Kuşadası halkına hizmet olsun diye girdik.”dedi.

“YÜZÜM AK, BAŞIM DİK
HESABINI VEREMEYECEĞİM  BEŞ KURUŞUM YOK”

Kendisi ve ekip arkadaşları hakkında asılsız iddilarda bulunarak iftira atanlara da seslenen kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hesabı adalet önünde gördüklerini söyleyerek şöyle konuştu “Yüzümüz ak, başımız dik ve hesabını veremeyeceğimiz 5 kuruşumuz yok” dedi. Günel, iftiracılara bir kez daha seslenerek şöyle cevap verdi; “Sizlerin karşısına yüzüm ak başım dik çıkabiliyorum. Hizmet etmeye geldim. Hesabını veremeyeceğim 5 kuruşum yok. Çalışan insanı, meyve veren ayağı taşlıyorlar. Biz de payımızı aldık. Ben iftiracılar kadar cazgır ve düzeysiz olamam. Ben cevabı hukukla verebilirim. İftiracıların hepsinin iddiaları yerin altına girdi ve yargılanıyor. Beni ve arkadaşlarımızı alıkoyacaklara sesleneyim; Daha çok yorulursunuz. Bizi öyle hizmetten alıkoymak, moralimizi bozmak kolay değil. Siz bize güvendiğiniz sürece, siz Kuşadası Belediyesi çalışnalaörına güvendiğiniz sürece alnımız ak başımız dik hizmet etmeye devam edeceğiz.”

"BAŞKAN GÜNEL, MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR"

Türkmen Mahallesi Muhtarı Ümit Özyağcı, da başkan Ömer Günel ve ekibine teşekkü ederek “ Daha önceki zamanlarda bu parkta ben vardım. Vatandaşımızın bazı sıkıntıları vardı; ben de başkanımıza ilettim ve bugünkü haline getirdik. Sorunlarımız ivedilikle çözüme ulaşıyor. Başkanımız muhtarları yabana atmıyor sıkıntılarımıza kulak veriyor” dedi.