Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın öncülüğünde geliştirilen doğaya ve canlılara yönelik projeler ile adını dünyada duyuran, Türkiye'nin ilk ve tek 'Vegan Dostu Kent' ünvanını taşıyan Didim'de bir ilke daha imza atıldı.

Didim Belediyesi, PlantBasedTreaty'i onaylayarak Türkiye'de hayvancılıktan kaynaklanan emisyonla mücadeleye yönelik destek veren ilk şehir ünvanını Didim'e kazandırdı. Didim Belediyesi, bu girişimi ile aynı zamanda iklim acil durumunun başta gelen sebebi ormansızlaşmaya dikkat çekti.

BAŞKAN ATABAY: İKLİM KRİZİNİN CİDDİYETİNİN FARKINDAYIZ

Dünyada PlantBasedTreaty'i destekleyen 19 belediyeden biri olan Didim Belediyesi'nin doğaya ve canlılara yönelik girişimlerinin süreceğini, daha sağlıklı yarınlar için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "İklim krizinin ciddiyetinin farkındayız ve PlantBasedTreaty Kampanyası'nın bu krizin çözümüne olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a desteklerinden dolayı teşekkür eden PlantBasedTreaty'den "Didim'in PlantBasedTreaty'yi onaylama kararı, hayvansal tarım emisyonlarıyla mücadele etmek ve iklim acil durumuna bitki bazlı gıda çözümlerini teşvik etmek için cesur ve gerekli bir harekettir. IPCC Raporları, bitki bazlı beslenmenin iklim krizini azaltmak için en uygun yöntem olduğunu ve yılda 8 Gt CO2 değerinde tasarruf sağlayabileceğini gösteriyor. Diğer şehirleri de Didim'in liderliğini takip etmeye çağırıyorum çünkü bu on yıl İçerisinde gezegen çöküşünden kaçınmak için bitki bazlı beslenmeye sismik bir geçiş yapmalıyız" diye konuştu.