Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan Cumhuriyet Mahallesi 1961 Sokak’taki binayı 5 katlı 322 araç kapasiteli otoparka çeviren Efeler Belediyesi, bölgedeki park sorununu büyük oranda ortadan kaldırmayı hedefliyor. Açılışı yapılan otoparkın zemin katı tamamen engelli bireylere ayrıldı. Otoprak içerisinde aynı zamanda oto yıkama ve dükkânlar da yer alıyor.  

7/24 KAMERA İLE TAKİP EDİLİYOR

Katlı otoparkta engelli bireylere pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayan Zeybek A.Ş. Genel Müdürü Fahri Önel, " Park yerlerinin yüzde 10’unu engelli vatandaşlarımıza ayırmış bulunmaktayız. Pozitif ayrımcılık yaparak zemin katın tamamını kendileri için ayırdık.  Abonelik kayıtlarımızı almaya başladığımız günden bu yana vatandaşlarımızdan yoğun ilgi ile karşılaştık. Efeler ’deki park yeri sorununu çözmek için bu hizmeti yerine getiriyoruz. 7/24 kamera ile takip edilmekte olup, vatandaşlarımız güvenle araçlarını bırakabilecektir. dedi. 

KAMU BİLİNCİ İLE İŞLETİLİYOR

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç de otoparkın kamu bilinci ile işletilmesinin takdirle karşılandığını iafde ederek, "Otoparkın açıldığı günden itibaren takdirle karşılandığı ve kamu bilinci ile işletildiği tarafıma iletildi. Bunu sevinçle karşılıyorum. Şoförler Odası Başkanı olarak özellikle ilgileniyorum. Cumhuriyet ibi eski mahallelerimizde ulaşım sorunu gerçekten çok fazla. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle daha nice yatrımları da görmek istiyoruz. Teşekkürler." dedi. Özmeriç, Cumhriyet Mahallesi gibi eski mahallerde daha fazla çalışma yapılması gerektiğine de dikkat çekti. 

KATLI OTOPARK FİYAT TARİFESİ
0-12 Saat    5 TL
12-24 Saat    10 TL
Aylık Abone    160 TL

"EFELER HALKI ARKAMDA OLDUĞU SÜRECE HİZMETLERİMİ ENGELLEYEMEZLER"

Efeler halkına hizmet vermekten onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, katlı otopark ile kentin trafik yopunluğuna bir nebze de olsa çözüm olacaklarını kaydetti. Atay, "Bu bina üç kez ihale edildi; yapılamadı, devredildi ve diğer iki ihaleye de giren olmadı.Biz devletin,halkın varlığı olan böyle bir binanın topluma hizmet etmesi anlayışını öne sürerek bir kez daha ihalşe edilmesi için ricada bulunduk; ihale edildi. İhaleye girmeyenler her nedense bir başka otoparkı işletenler bizim rakip olacağımızı düşününce korktular ve ihalye girdiler. Bir anda buranın ne kadar değerli olduğu akıllarına geldi. İhalede çok büyük yarış oldu. Büyük artırma yarışlarına girildi. İnat ettik bu ihaleyi aldık. Bu ihaleyi almaktan mutluluk duyuyorum. Efeler ‘deki varlıkların değerini artırma noktasında da başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Benim arkamda olduğunuz sürece hangi sermayeden olursa olsun yapılan hizmetleri engelleyemeyecekler." dedi. 

"MAYDANOZ PARASINA OTOPARK HİZMETİ VERİYORUZ"

Otopark hizmetinin seçim vaatleri arasında yer aldığını söyleyen Atay, "Seçimden önce söz vermiştim, bir vaadimi daha gerçekleştiriyorum. Trafik sıkıntısını bir nebze dahi çözmüş olmamasından mutluluk duyuyorum. Seçimden önce bir maydanoz parasına otoparkı kullandıracağım size demiştim. Maydanoz pahalandı ama ben yine aynı fiyata veriyorum. En düşük fiyattan halkımızın bu otoparktan faydalanması için elimizden geleni yaptık. Temiledik ve güvenli hale getirdik. Engelli bireylerimiz için giriş katı onlara verdik. Efeler halkımıza hayorlı olasını diliyorum." diye konuştu. 

Açılışın ardından katılımcılar otoparkı gezdi. Başkan Atay ayrıca otomobilini otoparka ederek poz verdi. 

Açılışa STK temsilcileri daire müdürleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.