Kuşadası Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başkanlığında Pera Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Başkan Ömer Günel tarafından Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nce (CEMR) hazırlanan ve yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’ imzalandı. Kuşadası Belediyesi böylece kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına alan CEMR Protokolü’nü Aydın’da imzalayan ilk belediyelerden biri oldu. CEMR Belgesi’nin imzalanmasının ardından hazırlanacak ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ ile Kuşadası’nda yaşama geçirilecek tüm faaliyetlerde toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi göz önünde bulundurulacak.

Kuşadası Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında ayrıca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir gıda bankası ile aşevinin kurulması kararı alındı. Sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, yaşama geçireceği  iki proje ile kentte yemek pişiremeyecek durumda olan ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere sıcak yemek yardımında bulunmayı hedefliyor.

 ‘AVRUPA STANDARTLARINA KAVUŞTUK’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CEMR Belgesi’ni imzaladıkları için gurur duyduklarını belirterek, “Kadın ve erkek eşitliğini uzun süredir belediye hizmetlerimize de yansıtıyoruz. CEMR Belgesi ile artık toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Avrupa standartlarına kavuştuk. Kadınlar günümüzde en zorlu işlerin üstesinden gelebilecek güce ve yeteneğe sahip. Daha modern bir kent yaratma hedefi ile çıktığımız bu yolda kadınları çok önemsiyoruz. Sözleşmenin her maddesinin uygulamaya koyacağız” diye konuştu.