Kuşadası Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, dilek ve temennilerini ileterek iyi yıllar diledi.

Pera Organizasyon ve Düğün Merkezi’nde başkan Ömer Günel yönetiminde gerçekleştirilen yılın ilk meclis toplantısında müdürlüklerden gelen konular görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Üç gündem maddesini görüşmek üzere toplanan mecliste denetim komisyonu oluşturuldu. Kapalı oylama ile yapılan seçimde Gürol Turhan, Hayati Atlı, Ali Rıza Efe ve Bilal Kayalı denetim kurulu üyeliğine seçildi.

MECLİS 2023’TE TATİLSİZ ÇALIŞACAK
2023 yılının çalışma planını da yapan belediye meclisi oy birliği ile aldığı karara göre 2023 yılında tatilsiz çalışılacak.

KUŞADASI BELEDİYESİ SÜT
Kuşadası Belediye’si sosyal belediyecilik hizmetlerine ise ihtiyaç sahibi aileleri önceliğine alarak başladı. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne yapılan başvuru ve değerlendirme sonuçlarına göre 1-5 yaş arasındaki her bir çocuk için haftalık 2 litre süt temininde bulunulacak. Süt dağıtımına en geç Şubat ayı içinde başlanması planlanıyor.

MECLİSİN GÜNDEMİ DEPREM
Kuşadası’nın depreme hazırlanması için de kentsel dönüşüme destek ve teşvik amacı ile meclis üyelerinden oluşan beş kişilik komisyon oluşturuldu. Komisyonun raporuna göre iki pilot bölge belirlenecek, teknik çalışmalar yapılacak ve hazırlanan rapor meclise sunulacak. Komisyonun kurulmasının önemine değinen başkan Ömer Günel, ortaya çıkan çalışmanın önümüzdeki süreçlerde büyükşehir belediyesinde alınacak kararlara kılavuzluk yapacağını söyledi.