Çine Belediyesi Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde kadın çalışanların el emekleriyle üretilen çok sayıda ürün Çineli vatandaşların sofralarını süslemeye devam ediyor. Çine Muğla Karayolu üzerindeki belediyenin sosyal tesislerinde kurulan Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde onlarca el emeği ürünün yanında günlük taptaze üretilen simitten gözlemeye, sütlü tatlılardan yaprak sarmaya kadar çok sayıda lezzet vatandaşların tüketimine sunuluyor.

Mevsiminde reçel çeşitleri, mantı, yuvarlama, salça, tarhana, toz biber, domates sosu, domates kurusu, atom kurusu, erişte gibi çok sayıda ürünün yanında; gözleme, simit, sütlü tatlı, börek, yaprak sarma gibi el emeği tatlar uygun fiyatla satışa sunuluyor. Çine Belediyesi’nin kafelerinde ve üretim merkezinde Çinelilerle buluşan ürünler, vatandaşların beğenisini topluyor.

ÖNCE KURS ALDILAR, SONRA ÜRETİME BAŞLADILAR

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in Marsias Kadınları projesi sayesinde, Çineli kadınlar önce uzman eğitmenlerden pasta ve yemek eğitimi aldı, daha sonra kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, Çine Belediyesi Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde istihdam edildi.
 

HEM ÜRETİYOR HEM DE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Hem Çineli vatandaşların uygun fiyatla el yapımı ürünler tüketmesi hem de kadınlara istihdam yaratmak amacıyla proje geliştiren Başkan Enver Salih Dinçer, belediyenin tarım arazilerini de üretime açtı. Çine Belediyesi’ne ait tarım arazisinde yetiştirilen susamlar, üretim merkezinde yapılan simitleri süslerken, yine belediyenin yetiştirdiği domatesler de hasat edilip, domates sosu, salça ve domates kurusu yapımında kullanılıyor.