HABER: EKİN KORKMAZ

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirme toplantısında, yerel iktidar vurgusunda bulundu. Saatçi, CHP’nin sokakta daha fazla yer alacağını, halkın sorunlarına ve taleplerine karşı doğrudan yanıt vermeye çalışacaklarını söyledi. “Örgütlerimiz, belediye başkanlarımız ve genel merkezimiz kenetlenerek çalıştı. Aydın’da 671 mahalle var. 415 tanesinde önde tamamladık. Cumhuriyet Halk Partisi kadın nüfusumuzun yoğun olduğu mahallelerde oy oranımız yüzde 39.87 arttırdık. Genç seçmenin yoğun olduğu mahallelerde oy oranımızı yüzde 24.12 arttırdık. Üye sayımızın az olduğu mahallelerde oy oranımızı yüzde 26.23 arttırdık. Daha önce Cumhur İttifakı'nın önde olduğu 89 sandıkta birinci parti olarak çıktık. Onların ittifak olarak girdiği bir seçimde tek girdiğimiz halde birinci parti olduk. Biz genel iktidarız demiyoruz biz yerel iktidarız diyoruz. Bugün yüzde 60'ın üzerinde seçmen kitlesinin olduğu yerlerde Cumhuriyet Halk Partisi iktidardadır" dedi.

BELEDİYELERİN BORÇ RESMİ ÇEKİLİYOR

Aydın’ın 17 ilçesinin 13’ünü büyük bir kazanımla aldıklarının vurgusunu yapan il başkanı Hikmet Saatçi, belediye borçlarının belirlenmesi için detaylı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Saatçi, “Belediye başkanlarımız mevcut durumun fotoğrafını çekiyor. Her bir belediyemizin enkaz aldığını söyleyebilirim. Örneğin kendi ilçem olduğu için Bozdoğan'dan bahsedeyim. 5 yıl önce Tümer Apaydın orada belediye başkanı iken seçilen arkadaş bir pankart astı Bozdoğanımızın borçları diye. 77 milyon olarak asmıştı. Tümer Apaydın'ın her bir mahallesine bir çivisi vardı. Ama şu anki borç 200 milyondan bahsediliyor. Peki hangi mahalleme ne verdi? Diğer belediyelerimiz de fotoğrafı çekiyor sizlerle paylaşacaklardır" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI HAFTA SONU ÇALIŞTAYDA

Aydın'da sıcaklık 30 dereceyi geçecek Aydın'da sıcaklık 30 dereceyi geçecek

CHP Genel Merkezi'nin seçimi kazanan belediye başkanlarına yönelik hafta sonu bir çalıştay düzenleyeceğini belirterek, "Seçim daha geçeli 16-17 gün oldu. Genel merkezimiz il başkanı ve tüm belediye başkanlarımızı cumartesi ve pazar günü çalıştaya çağırıyor. Daha belediye başkanlarımız geldikleri belediyenin fotoğrafını anca çekiyorlar. Ama işi gevşetmiyorlar. Daha önce yaşadıkları bir tecrübe var, o tecrübeden dolayı genel merkezimiz mevcut belediye başkanlarını Ankara'da cumartesi ve pazar günü toplantıya çağırdı" dedi.