Aksaray’da yaşayan vatandaşlar, hayat pahalılığını değerlendirdi. Bir vatandaş, “Doğal gaz faturası çok geliyor. Ülke bitik, ülke bir otobüse binmişler patlak fren gibi gidiyorlar.  Ne olduğu belli değil iş bitti her konuda maddi manevi. Yapacak bir şey yok iktidar değişirse düzelir” dedi.

Enflasyon böyle olduğu sürece düşmez diyen emekli öğretmen Mustafa Kalkan şunları söyledi:

“Emekli öğretmenim. Doğalgaz faturası 1130 TL geldi piyasa böyle geçen yıldan bu güne yüzde 200 zam gelirse doğalgaza elektriğe olsun. Her şey iki üç katına çıktı. Normalde evimi 23 derecede yakıyorum evin içi 22 - 23 derecede doğru dürüst ısınamıyoruz da. Zaten ısınabilsek çoğu arkadaşlara 1400 -1500 TL gelenlerde var. Enflasyon böyle olduğu sürece düşmez bu. Ne kadar işçiye memura zam yapsan da enflasyon, fiyatları aşağıya çekmediğin sürece düşmez bunlar. Akaryakıt başta bunlar temel ihtiyaçlar elektrik, doğal gaz, motorin bunlara gelen zamlar her şeyi etkiler iğneden ipliğine bunların önüne geçmek lazım. Seçimde artık millet onu değerlendirecek millet onu kendi içinde yaşıyor.

image small

"DEVLETİN VERDİĞİ PARAYIDA ALMIŞLAR"

Başka bir vatandaş ise şunları söyledi:

“Doğal gaz faturası gelmiş annem ile babama. Devlet hani fatura yardımı yapıyor ya, annem gitmiş Postaneden yatırmış, babamdan da bankadan kesilmiş. Şimdi bunun hangisinin peşine düşeyim? Postane almış, babamdan da hesabında kesilmiş, kime gideyim ben şimdi? Nasıl yapayım? Güvenlik beye gittim 'Abla paranı git Postaneden al' dedi. Devlet para yardımı yapmadı ki fatura yardımı yaptı, ondan sonra elimde fatura geziyorum. Nereye başvuru yapayım? Şimdi bu devlet bu hakkı verdi ama Postaneden ödendi babamdan da bankadan kesmişler faturayı. Şimdi başka bir Postaneye gideceğim annemin yatırdığı yere. Buradaki memur 'bizimle alakası yok günü geldiği zaman parayı alır' dedi. Tamam alsın hakkı ama devletimin verdiği parayı da almışlar.

"HER ŞEYE ZAM"

Her şeye zam geldiğini belirten Ercan Koçak, “Düşük yaktığım halde 800 TL geldi tam açamadık, tam ısınamadık çok da soğumadı evin içi ama 50 derece ayarında yaksaydık kesinlikle 2 bin TL altında gelmezdi. Bu zamlar ne böyle? Elektriğe zam doğalgaza zam her şeye zam yiyeceğe içeceğe zam arabalara zam. Zam oğlu zam halimiz ne olacak bilmiyorum. Doğalgazı bir türlü getiremedi getirse de bizde kurtulsak” dedi.

Bir başka yurttaş ise “355 TL doğalgaz geldi sıcak su kullanıyorum evimde soba yakıyorum doğalgazı yakmış olsam herhalde 1500-2000 TL gelir zaten ekonomik krizdeyiz işte buldukça daha çok zam geliyor bence bulmayalım. Bu şekilde gitmez tek başıma yaşıyorum geçinemiyorum” diye konuştu.