HABER: TUĞBA AYDIN

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Efeler Belediyesi'nin düzenlediği konferansta vatandaşlara Aydın'da beklenen depreme ilişkin bilgi verdi. Efeler Nevzat Biçer Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem, Baro Başkanı Anıl Yetişkin parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çevre günü olması dolayısıyla söz alan vatandaşlar jeotermallerin depreme yol açıp açmayacağını sordu. Buna istinaden söz alan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler’de jeotermallerden kaynaklı zehirli gaz oranının hayati boyuta geldiğine dikkat çekti. “Sıcak suyu alıyorlar elektrik üretiyorlar tekrar yerin altına verip vermedikleri kontrol edilemiyor mu?” sorusunu soran Atay, halk sağlığının tehlike altında olduğunu söyledi.

“BU GAZ İNSANLARI ÖLÜME GÖTÜRÜYOR”

Atay, “Hidrojen sülfür, zehirli gaz salıyorlar. Ben Efeler Belediye Başkanı olarak belediyemize çok yüksek fiyata bir ölçüm cihazı aldık, her gün ölçüm yapıyoruz ve hasta olan insanlar her gün internet sitemize girip hidrojen sülfürün havada ne kadar olduğunu görebiliyor. Devlette bu yok. Devlet bunu ölçmüyor. Bu bir tartışma konusu oldu ve devlet jeotermal santralleri işletenlerin ölçümlerini kabul ediyor. Kendisi ölçmüyor. Ben ölçüyorum seninki akredite değil diyor. 20 miligram olursa hidrojen sülfür zehirli bir gaz olduğu için insanları ölüme götürüyor. 380 olarak ölçüyoruz bazen. Seninki akredite değil diyorlar. Aynı cihaz. O şirket ölçünce doğru biz ölçünce yanlış” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI ZEHİRLEMELERİNE ENGEL OLACAĞIZ”

Jeotermalleri gerekirse kapatacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Atay, “Dernek başkanı ya bir başkan halkım zehirli gaz soluyor bunu önleyin dediği zaman devlete düşen görev nedir? Öğretim üyelerini profesörleri çağırır ölçün der. Eğer yanlışsa gereken tedbir alınır. Bunu istiyoruz. Enerji üretimine karşı değiliz ama halkımızı zehirlemelerine engel olacağız” dedi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ