3’üncü Efeler Gastronomi Festivali’nin ikinci günü yetenekli şeflerin lezzetli sunumları ve söyleşileriyle sürerken,  Efeler halkı da lezzet şölenine yoğun ilgi gösterdi.

Efeler Gastronomi Festivali2

MİCHELİN YILDIZLI ŞEFİN HAZIRLADIĞI TABAK BÜYÜK BEĞENİ ALDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde coşkulu bir törenle kapılarını açan festivalin ikinci günü “Hem Kırmızı Hem de Yeşil Michelin Yıldızlı Od Urla Restoran’ın Müthiş Hikayesi” isimli söyleşi ve mutfak çalışmasıyla başladı. Şef Kerem Halıcıoğlu’nun katılımcıların huzurunda hazırladığı imza tabağı büyük beğeni ve alkış alırken, Halıcıoğlu, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde yaptığı söyleşide Michelin Yıldızlı restoranın inceliklerini de aktardı. Program sonunda Başkan Atay yetenekli şefe katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Efeler Gastronomi Festivali3

BAŞKAN ATAY MÜJDE VERDİ

Festival, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde, Sanat Tarihçi Dr. Mehmet Kahyaoğlu,  Prof. Dr. Ömer Özütemiz ve Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım BİTOT Gönüllüsü Müge Çakır’ın “Efeler’de Doğal Beslenme” söyleşisi ile devam etti. Başkan Atay söyleşide mikrofonu alarak Efeler halkına müjde verdi. 

Çerçioğlu'ndan 23 Nisan mesajı Çerçioğlu'ndan 23 Nisan mesajı

Başkan Atay, Efeler Belediyesi’nin Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na üye olduğunu belirterek, “Belediyemize ait tarım arazilerimizde sağlıklı ve doğal ürünler yetiştireceğiz. Bu ürünlerden, belediyemiz bünyesindeki 5 yıldızlı mutfağımızda belediyemizin başarılı aşçıları çocuklarımıza sağlıklı tencere yemekleri yapacak. Okullarda çocuklarımız kantinlerde sağlıksız fast food değil de sağlıklı yemeklerimizi tüketecekler.” diye konuştu. Başkan Atay’ın bu sözleri kendisini dinleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜNÜN DE YILDIZI ENGİNAR OLDU

Lezzet şöleni Televizyon Yapımcısı Şef Elif Edes’in “Kadının Kalesi Mutfak” adlı söyleşisi ve mutfak atölyesi çalışmasıyla devam etti. Lezzet şöleninde; Başkan Mehmet Fatih Atay’ın eşi Güneş Atay Şef Edes’in çiğ ve kızarmış enginardan hazırladığı yemekleri tadarak, Şef Elif Edes’e teşekkür etti. Festivalin ikinci gününün son söyleşisi Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Umut Şimşek ve öğrencilerinin gerçekleştireceği mutfak atölyesi ve söyleşi oldu.  Başkan Atay, her söyleşi sonunda katkılarından dolayı şeflere teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra marifetli eller yemek yarışmalarının ikinci bölümü olan et yemekleri ile en lezzetli tabak için yarıştı. Gastronomi Festivalinin ikinci günü renkli roman gösterisi ile sona erdi.