İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Menderes ziyaretinde sohbet ettiği 74 yaşındaki Aynur Tütüncü bozuk düzenden dert yandı. Kırsal Ataköy Mahallesi sakini Tütüncü, "Bu düzen değişsin artık, bıktık. Emekli maaşıyla dört nüfus geçiniyoruz, yetmiyor. Sizden çok memnunuz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin, değiştirin bu düzeni" dedi. Başkan Soyer de "Canla başla çalışıyoruz, yapacağız, değiştireceğiz. Çocuklarımızın torunlarımızın yüzü gülecek" yanıtını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes turu kapsamında Tire'nin ardından Menderes'te esnaf ve köylülerle bir araya geldi. Sokak sokak gezen Başkan Soyer'in, Menderes Ataköy Mahallesi'nde "Nasılsın iyi misin, var mı bir arzun, isteğin?" diye derdini sorup yanına gittiği yöre halkından Aynur Tütüncü bozuk düzenden yakındı.

74 yaşındaki Aynur Tütüncü, "Bu düzen değişsin artık. Bıktık bu düzenden. Emekli maaşıyla dört nüfus geçiniyoruz. Kahveyi satılığa çıkardık, müşteri bile yok. Yeter artık. Bu Türkiye'nin düzeni değişsin artık. Kendilerine çift maaşlar alıyorlar. Biz bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Yetmiyor artık. Tarlalar, satılmadık yer kalmadı. Herkes satıyor, geçinmeye, karnını doyurmaya bakıyor. Sizden çok memnunuz. Allah ülkemize birlik düzen versin. Sizi başımızdan eksik etmesin. Allah sizden razı olsun. Bizi insan yerine koyup köyümüze gelip derdimizi sorduğunuz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Başkan Soyer de "Canla başla çalışıyoruz, yapacağız, değiştireceğiz. Çocuklarımızın torunlarımızın yüzü gülecek. Bu toprağın insanı bizim baştacımız” diyerek Tütüncü'ye yanıt verdi.