Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını ve pandemi süreci birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiği gibi farkında olunmayan bazı değerleri de ortaya çıkardığı belirtildi. Aydın Özel Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sadettin Yabaş, “İçinde bulunduğumuz bu süreç aile olmanın veya aile olabilmenin önemini bir kez daha ortaya koyarken eğitimde de ailenin fonksiyonunun ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı” dedi.

Hastalık gelmeden sağlığın kıymeti bilinmediği gibi sahip olduğumuz pek çok değerin de kıymetinin kaybedilince anlaşıldığını kaydeden Müdür Yabaş, bu hastalığın aynı zamanda kurum ve işletmelerde alternatif hazırlıkların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

İMKANI OLANLAR MESLEKLERİNİ ÖĞRETSİN

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinin aynı zamanda bir fırsat da olabileceğini kaydeden Müdür Yabaş, “Kocatürk Eğitim Kurumları olarak, Kurucumuz Mustafa Kocatürk önderliğinde değişen konjonktür ve bunun getirdiği sorunlar karşısında güçlü idari ve öğretmen kadrosuyla eğitim alanında çağdaş davranış modelleri geliştirerek eğitim ve öğretim faaliyetlerini azami ölçüde sürdürmekteyiz. Temel gayemiz, Dünyayı sarsan Covid-19 tehlikesine rağmen eğitimi durağan halden çıkararak öğrencilerimize faydalı olmaktır. Kocatürk Eğitim Kurumları olarak olumlu ya da olumsuz tüm şartlara rağmen Türk Milli Eğitimi’nin temel fonksiyonlarını icra etmek en başta gelen görevimizdir. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim dolayısıyla öğrencilerin oluşan boş vakitlerini daha iyi değerlendirebilmeleri de mümkün. Özellikle meslek sahibi ebeynler mümkün olduğu sürece çocuklarına meslek de öğretsinler” diyerek meslek sahibi olan çocukların güvenlerinin daha yüksek olduğunu söyledi.