Döviz kurlarında meydana gelen istikrarsızlık hayatın birçok alanını olumsuz yönde etkiliyor. Zamlar artık günlük hale gelirken vatandaşlar da gündelik ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntılar yaşıyor.

Türk ticaretinin ana gövdelerinden birisini oluşturan inşaat ve emlak sektörü de son yaşanan dalgalanmadan kaynaklı olarak ağır yara aldı. Döviz kurunda yaşanan artış Aydın’da sektörü ise adeta durma noktasına getirdi.

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, yaşanan istikrarsızlığın vatandaşları tedirgin ettiğini dile getirdi. Durmaz açıklamasında “şu an sektör Aydın’da durmuş durumda… Vatandaş elindeki dövizi tutmanın derdinde. Çünkü kur ne kadar süre daha bu şekilde gidecek belli değil. Vatandaş da buna göre hareket ediyor. Bazı vatandaşlar da olanı biteni görmek adına ev satışından da vazgeçiyor. Ama bu durum geçici. Muhakkak sektör kendisine gelecek. Çünkü insanların başlarını sokacağı bir eve ihtiyacı var. Gelecekten umutluyum. Konut faiz oranları düşerse işlerimiz açılır” şeklinde konuştu.

Diğer yandan inşaat malzemelerindeki artış sebebiyle inşaat sektöründe de durgunluk oluştuğunu söyleyen Durmaz, “çimento, demir gibi temel malzemelerde yaşanan fiyat dalgalanması devam eden inşaatlarda ciddi zorluklara yol açıyor. Sürekli fiyat oynamasının olduğu bir sektörde nasıl yatırım yapılsın? Müteahhitler şu an piyasanın normale dönmesini bekler pozisyona geçti. Arsa rayiç bedelleri dahi şu an belirlenemiyor” dedi.

HABER: ENDER ALDANMAZ