Söke’nin Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan, ilçedeki hava dengesini bozduğu ve konutlara yakınlığı sebebiyle gürültü şikayetlerinin odağında olan ABK Enerji’ye ait Söke Çatalbük RES Santrali şirketin borçları sebebiyle icralık oldu.

2012 yılında inşasına başlanan ve faal bir şekilde elektrik üretimi yapan şirket, yaşanan ekonomik sıkıntılara göğüs geremedi. Bugün ve 13 Kasım tarihlerinde yapılacak ihalede 16 rüzgar tribünü ile tesislere ait ofislerde bulunan araç ve gereçler ihale usulü satılacak.

YÖNETİMDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Şirketin yönetim kurulunda ise dikkat çeken isimler bulunuyor. Bir dönem Asyafin Genel Müdürlüğü görevinde olan Gafur Kahraman şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunuyor. Gafur Kahraman aynı zamanda TBMM eski Başkanı AK Partili İsmail Kahraman’ın yeğeni…

Daha önce FETÖ/PDY’nin parasal kaynaklarından birisi olan Bank Asya’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Tahsin Tekoğlu ise şirketin yönetim kurulu başkanvekilliği görevini yürütüyor. Tekoğlu, Işık Sigorta’nın ise Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı, 10 gün sonra serbest bırakıldı.

Şirketin ilk kuruluş dönemlerinde ortaklarından olan ve Asyafin’in bir dönem ortaklarından olan Ünal Kabaca’nın ise FETÖ soruşturmaları nedeniyle firari olmasının ardından şirketin yönetiminden çıkarılması dikkat çekiyor.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ