Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında turizmci iş insanlar ile bir araya geldi. Bakan Ersoy, toplantıda, “Ekonomik faaliyetin desteklenmesinde anlayışlı ve yapıcı bir yaklaşım olduğunu, el birliği ile çok güzel işlerin başarılabileceğini bir kez daha teyit ettik” dedi.

TBB Yönetim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında, salgın ve yangınların bölge ekonomisi ve turizm sektörüne etkilerinin değerlendirilerek, yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda turizmci iş insanlarıyla bir araya geldi.

Zorlukların aşılmasında ve potansiyelin değerlendirilmesinde kararlı bir çaba gördüğünü aktaran Bakan Ersoy, toplantıya ilişkin olarak, “Ekonomik faaliyetin desteklenmesinde anlayışlı ve yapıcı bir yaklaşım olduğunu, elbirliği ile çok güzel işlerin başarılabileceğini bir kez daha teyit ettik” dedi.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, salgın ve yangın nedeniyle geçici zorlukların yaşandığını, bankacılık sektörünün bu zorlukların aşılmasında yapıcı bir yaklaşım içinde olduğunu, müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını belirtti. Bankacılık sektörünün bölge ekonomisine ve bölgede önemli bir yere sahip olan turizm sektörüne yol arkadaşlığı yaptığını dile getiren Çakar, “Beklentilerimiz, normalleşme ile birlikte turizm sektörünün hızlı toparlanması, nakit akımlarının düzelmesi ve yatırımlarına devam etmesidir. Bölge iş insanları ve turizm sektöründeki müşterilerimizle çok yakın bir iletişim, iş birliği ve yapıcı bir ilişki içindeyiz. Nakit akımları geçici olarak aksayan, borçlarını ödemeye niyetli olan girişimcilere her türlü kolaylığı sağladık, destek sağlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.