AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri'deki mitinginde emeklilere bankalar tarafından ödenen promosyonlara ilişkin açıklamada yapmıştı. Erdoğan, "Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Erdoğan'ın emeklilerle ilgili promosyon açıklamasına tepki gösterdi. Akay, "Emekli maaşı promosyonlarının 8 bin lira ile 12 bin lira arasında güncelleneceği müjdelendi. Bu emeklimizle düpedüz alay etmek, emeklimizin aklıyla dalga geçmektir" dedi.

"EMEKLİMİZİN AKLIYLA ALAY ETMENİZE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Akay, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"8 bin lirayı 36 aya böldüğümüzde aylık 222 lira, 12 bin lirayı 36 aya böldüğümüzde ise aylık 333 lira yapıyor. Bu mu sizin emeklimize reva gördüğünüz? 

2003 yılında işçi emeklisi asgari ücretten yüzde 47 daha fazla maaş alıyordu şu an ise işçi emeklisi maaşı asgari ücretten yüzde 39 daha düşük durumda. Durum böyleyken emeklimizin aklıyla alay etmenize asla müsaade etmeyeceğiz.  

Kurtulmuş'dan DEM Parti'ye ziyaret Kurtulmuş'dan DEM Parti'ye ziyaret

İktidara açıkça çağrıda bulunuyoruz: Emeklimizin durumunu gerçekten düzeltmek istiyorsanız ve bu konuda samimiyseniz çözüm basit. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın."