CHP Kadın Kolları’nın Isparta’da düzenlediği Aile Destekleri Sigortası Toplantısı’nda eşi tarafından öldürülen Rabia Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı; “Dayanamıyorum artık, ayın 15’inde de mahkeme var, hepinizi bekliyorum oraya. Diyecek bir söz bulamıyorum artık. Bir daha benim gibi annelerin canı yanmasın” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın katılımıyla Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde dün Aile Destekleri Sigortası Toplantısı düzenlendi. Nazlıaka, toplantıda Aile Sigortası projesini anlattı. Sonrasında Nazlıaka, Isparta’da 21 Haziran'da eşi Ayhan Yılmaz tarafından katledilen 27 yaşındaki Rabia Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı’yı sahneye aldı.

Gözyaşlarına hakim olmayan anne Ayfer Aydınlı, “Biz evde yoktuk zaten eve gizlice girmiş, biz eve dönüp kapıyı açar açmaz ateş etti. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın bilmiyorum dayanamıyorum artık. Aralığın 15’inde mahkeme var hepinizi bekliyoruz oraya. KADES vardı koruma kararımız vardı her şeyimiz vardı katledilmeden 1 hafta önce dayak yedi. Diyecek bir söz bulamıyorum artık. Bir daha benim gibi annelerin canı yanmasın” diye konuştu.

“BİZ HERKESİN EŞİT, HERKESİN HUZUR İÇİNDE YAŞADIĞI BİR TÜRKİYE MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Nazlıaka ise Aile Destekleri Sigortası’nı anlattığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi olmasına rağmen onlara destek verilmiyor ve hatta destekleri verirken de bizden olan, olmayan diye bir ayrımda bulunuyorlar. İşte biz, ayrılığın gayrılığın olmadığı, herkesin eşit, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye mücadelesi veriyoruz. Bu nedenle de bu sistemle birlikte gelir dağılımını dengeleyeceğiz. Hem vatandaşlarımızın eğitimden, sağlıktan eşit olanaklar ile faydalanmasını teminat altına alacağız hem de tek tek bireyleri güçlendireceğiz. Bireyleri güçlendirmek demişken; bir de yeni başlangıçlar fonu altında bir fon sağlayacağız. Bu da özellikle şiddet mağduru olan kadınlar için geçerli olacak. Onların yeniden hayata tutulmasını sağlayacağız.”