Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yılı münasebetiyle valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun'un çelenk sunmasıyla devam etti.  


“BAYRAM OLARAK KUTLANMASI DOĞRU DEĞİL”
Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşan Uzun,”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bayram olarak kutlamak bence çok doğru değil çünkü sansürün uygulanması yerelden başlıyor yukarıya doğru devam ediyor” diyerek sansürün devam ettiğini vurguladı.
 

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMALIYIZ”
Gazeteciliği ahlaklı ve etik bir şekilde sürdürmemiz gerektiğinin altını çizen Uzun,” Bizim mesleğimizin önünde de çok büyük taşlar var. Bizim taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bunu sadece Aydın Gazeteciler Cemiyet’inden beklememek gerekiyor” dedi. AGC hakkında konuşmaya devam eden Uzun,  ”Aydın Gazeteciler Cemiyeti birilerinin yön verebileceği bir cemiyet değildir. Bir yerde bir durum varsa Aydın Gazeteciler cemiyeti ne yapmasını gerektiğini bilir” diyerek sözlerine son verdi.
Son olarak toplu hatıra fotoğrafı çekilen gazeteciler, Aydın Turistik parkta kahvaltı ederek günlerini kutladı.