CHP Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Altan Kemerci, çarşı esnafını ziyaret etti. Kemerci, esnafın sıkıntısını ve taleplerini bir kez daha yineleyerek, " Saat 19.00'a kadar açılmak yetmez. Kaldı ki bu saat bazı mekanlar için kazanç getiren bir saat değil. Zarar bile diyebiliriz. Düşünün açıldınız; kira, personel, elektirik,su ve temel giderler su gibi akıp gidiyor. Ödemek zorundasınız. Esnaf bu yükü nasıl sırtlasın. Vicdan olmalı biraz." dedi.

"ESNAF BORÇ BATAĞINDA, DESTEK ŞART"

"Dört gözle bekledik; açıldık. Peki, şimdi n'olacak?" diye soran Kemerci, "Esnafa yeter mi açılmak? Hayır efendim yetmez; destek lazım. Esnaf borç batağında. Gelir olmadan her şey tıkır tıkır ödensin isteniyor. Peki nasıl ödensin? Taş yiyerek mi?

"ESNAFIN ÖLÜMÜNÜ İZLEMEYİN; YAŞATIN"

Göstermelik desteklerle esnafın ağzına bal çalma çabasındalar. Kalıcı çözümler şart. Esnafın sırtındaki yükü alsınlar. Kendi geçinemeyen bir esnaf ekonomiye nasıl katkı sağlasın. Bu süreçte onlarca esnaf arkadaşımız intihar etti. Ülkesinde esnafı intihar eden hiç bir hükümet rahat uyumaz. Esnafın ölümünü izlemeyin yaşatın diyoruz." diye konuştu.