Demokrasi ve Atılım Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp, kırsal mahalle statüsü almak için uğraş veren Caferli, Kirazlı, Yayla, Çınar ve Yeniköy mahallelerinin sesi oldu. Başkan Alp, “Çağrımı yineliyorum, başka Kuşadası yok. Kuşadası Belediye Başkanını, Kuşadası Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partileri ve tüm meclis üyelerini elini taşın altına koymaya davet ediyorum” dedi.

Uzunca bir süredir kırsal mahalle statüsü elde etmek için çaba gösteren Caferli, Kirazlı, Yayla, Çınar ve Yeniköy Mahallesi sakinlerinin sesi DEVA Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp oldu. Başkan Alp’ten yardım isteyen mahalle sakinleri, belediye meclis üyelerinin ilk toplantıda seslerini duymalarını istedi. Başkan Behçet Alp mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, “Daha önce bu konuda bir çağrıda bulunmuştum. Bu çağrıyı tekrarlıyorum. Kuşadası Belediye Başkanını, Kuşadası Belediye Meclisinde grubu bulunan Partileri ve tüm Meclis Üyelerini elini taşın çatına koymaya, bu konuyu meclis gündemine taşımaya ve bu hususta karar almaya davet ediyorum” dedi.

‘Bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız bir nebze olsun nefes alacak’

Konuyla ilgili açıklamasında Kuşadası Belediye Başkanını ve belediye meclis üyelerini göreve davet eden Başkan Alp, “Yaptığımız ziyaretlerde ve ikili görüşmelerde büyükşehir yasasında yapılan değişiklikten sonra köy statüsünden mahalleye dönüşen Caferli, Kirazlı, Yayla, Çınar ve Yeniköy mahallelerimizin kırsal mahalle statüsüne geçirilmesi yönünde ciddi bir beklenti olduğunu görüyoruz. Gerek mahalle muhtarlarımız gerekse bu mahallelerde yaşayan hemşehrilerimiz taleplerini Kuşadası Belediyesi’ne defalarca ilettiklerini fakat bu talebin bugüne kadar Kuşadası Belediyesi Meclis gündemine alınmadığını ve görüşülmediğini ifade ediyorlar. Burada Kuşadası Belediye Başkanı ve meclis üyelerine bir çağrıda bulunuyorum. Gelin bu haklı talebe kulak verin. Evet belediyenin gelirleri belki kısmen düşecek ama bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız bir nebze olsun nefes alacak” dedi.

‘Süre Aralık ayında doluyor’

Başkan Alp açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Soğucak, Caferli, Kirazlı, Yayla, Çınar ve Yeniköy mahallelerimizin kırsal mahalle statüsüne geçme yönündeki taleplerinin Kuşadası Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında gündeme alınmasını ve bu haklı taleplerinin kabulü ile konunun karara bağlanmasını talep ediyor, Kuşadası Belediye Meclis üyelerimize de bu hususta çağrıda bulunuyorum. Süre Aralık ayında doluyor!