Malatya’da yaşayan ve beden eğitimi öğretmenliği için atama beklerken geçimini sağlayabilmek adına inşaatlaarda çalışan Fedai Altun, çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. 83 puan aldığı halde atanamadığını belirten sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme düşen Fedai öğretmenin hayat hikayesini, o en yakından tanıyan öğretmeni anlattı.

Aldığı kupaların hala okulu süslediğini belirten öğretmen, sosyal medya hesabı üzerinden Altun'un acıklı hikayesini paylaşarak okuyanları gözyaşlarına boğdu.

'6 AYLIKKEN BABASINI KAYBETTİ'
Paylaşımında, henüz 6 aylık olduğu sırada Altun'un babasının vefat ettiğini belirten Uygurlu, bunun üzerine anne Altun'un amcaya kuma olarak verilmek istendiğini, ancak iki tarafından da kabul etmemesi üzerine 10 yaşına kadar Fedai'ye amcası bakmaya çalıştığını söyledi.

'HEM ÇOBANLIK YAPTI HEM OKUDU'
10 yaşından sonra çobanlık yapan Fedai, çalışırken bir yandan da okula devam etti. Orta okulda girdiği sınavdan iyi bir puan alarak şehir dışında bulunan pansiyonlu liseyi kazandı. Böylece yeni bir hayata başlayan Altun, öğretmeniyle bu sırada tanıştı. Öğretmeninin 'çalışkan, efendi ve saygılı bir öğrenci' olarak tanımladığı Fedai'nin okulda çok sayıda kupası olduğunun da altını çizen öğretmeni, "Okulda 100'e yakın kupa varsa bunların yüzde 90'ı Fedai'nindir" dedi.

'2 YILDIR ÇOK İYİ PUAN ALIYORDU'
Futsal, futbol, masa tenizi, atletizm, voleybol ve satranç gibi birçok spor dalıyla ilgilenerek başarı kazanan Fedai ile arasında baba-oğlu ilişki olıştuğunu vurgulayarak son sınıfta dershaneye gönderdiklerini, kendisini rol model aldığı için beden eğitimi öğretmeni olmak istediğini ve BESYO okuyarak bu hayaline kavuştuğunu anlatan öğretmen, 2 yıldır çok iyi puan almasına rağmen atanamayan Fedai'nin bu yıl da 83 puan aldığını ancak buna rağmen atamadığını ifade etti.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ