Didim'de bir köpeğin canice öldürülmesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. İki Buçuk Koy Mevkiinde köpek derisi bulunurken köpeğe ait cesede ulaşılamadı. Bölgenin yakınında ise bir kedi ölüsü bulundu. Tüyleri ürpeten olayla ilgili güvenlik ekipleri soruşturma başlattı. 

 Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (DİHAD)  üyeleri de olay yerine giderek bilgi aldı. Sosyal medyadan "Hayvanları koruyalım" etiketi ile yaşanan olaya tepki gösterildi.  Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

DİHAD'dan yapılan açıklamada "Olay yerinde olan derinin, hangi hayvan türüne ait olduğunu anlamaya çalıştık. İnceleme sonucu bir köpeğe ait olduğunu anladık. Gördüklerimiz karşısında şok olduk. Derisi yüzülerek katledilen köpeğin yakın bölgesinde, ölüm nedeni bilinmeyen bir de kedi ölüsü bulduk. Ortalıkta sadece yüzülen deri vardı. Malesef bedenine ulaşamadık. Bu vahşetin bilgisi hemen polise bildirdi. Daha sonra olay inceleme ekibiyle beraber, barınak hekimlerine de bilgi verildi. Her kurum duyarlılık göstererek kısa sürede olay yerine geldiler. Didim Asayiş Büro Amirliğince soruşturma kapsamı genişletilerek, incelemeler yapılacak. Biz de olayın takipçisi olacağız. Hayvan hakları yasası yeterli değildir derken de, tam da bu nedenlerden dolayı diyorduk. Yaşam savunucuları olan bizler de, bu caninin bulunması ve gerekli cezaya çarptırılması için takipte olacağız" denildi.