Pandemi tedbirleri kapsamında evde kalan vatandaşların balığa rağbeti arttı. Fiyatlar yüz güldürse de “cepteki akrep” alış verişleri zorladı. Vatandaşın zorlu seçimini haklı bulan esnaf, sabır vurgusunda bulunarak, paket servis satışlarının devam ettiğini söyledi.

“VATANDAŞ İÇİN FİYATLAR YÜKSEK”
Mevsim balıklarının ucuzluğuna dikkat çeken esnaf Süleyman Mansur, “Bu süreçte vatandaşlar için fiyatlar yüksek ama mevsim balıkları ucuz. Satışlar iyileşti, geçmiş sezona göre kazancımız daha yüksek. Normalde bu aylar daha sakin geçiyor Paket servislerimiz de var bu arada. Paket servisten iyi kazanıyoruz özellikle hafta sonları yoğunlaşıyor. Dükkanlarımız saat 10:00- 17:00 arasında açık.

 

Balık Fiyatları ne kadar?

Hamsi: 20 TL
Sardalya: 15 TL
Çilekop: 50 TL
Çipura: 75 TL

SATIŞLAR ARTTI, ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Satışlardan ve vatandaşın ilgisinden memnun olan Yusuf Usta, “İşlerimiz gayet iyi kazancımız da yüksek. Önce ki senelerle karşılaştırırsak işlerin gidişatı güzel. Paket servisimiz oluyor haftanın her günü. Paket servisimizde yüzde 30-40 artış söz konusu. Hafta sonu paket servisi daha yoğun oluyor. Hafta sonu çalışma saatimiz kısıtlı olsa da paket servisi açığı kapatmakta destek oluyor.”