Ortakent Mahallesi'nde bulunan İmar İşleri Müdürlüğü binasına akşam saatlerinde gelen 8 araçtaki 48 polisten oluşan ekip binaya girerek dosya ve bilgisayarları incelemeye aldı.

Gelişme üzerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da binaya gelerek incelemeyi yakından takip etti.

DOSYALAR MUĞLA’YA GÖTÜRÜLDÜ
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin önemli bölümü inceleme süresince binada bulundu. Toplanan bilgi ve belgeler ile dijital materyaller, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EVRAK VE DOSYALAR TOPLANDI
Polisin Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü binasında incelemelerini sürdürdüğü, İmar İşleri Ruhsat Bölümü’nde evrak, dosya ve bilgisayarların toplandığı ve bazı belediye başkanlarının da binaya geldiği belirtildi.

“GÖZALTINA ALINAN KİMSE YOK”
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bugün akşam saatlerinde polisin Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'ne polisin yaptığı operasyon ile ilgili olarak geç saatlerde basın açıklaması yaptı. Ortakent Mahallesi'ndeki İmar Müdürlüğü binası önünde CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Aras görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.

Aras, şu ifadeleri kullandı:

* Görev yeri değiştirilen bir arkadaşımızın Whatsapp grupları üzerinden yaptığı bir paylaşım ve bazı iddialar üzerine soruşturma başlatıldı. Arkadaşımızın 7-8 iddiası bana da gelmişti ben de ilgililere konunun araştırılması için talimat vermiştim. İnceleme başlatılmıştı.

* Bu arkadaşımız iddialarını biraz da kamuoyuna yansıtınca iş haliyle Cumhuriyet Savcılığımızın da dikkatini çekti ve Cumhuriyet savcılığımız Sulh Hukuk Hakimliği'nin kararı ile emniyet görevlilerini belediyemize gönderdi. Ve ilgili bilgi, belge, dosyaları istediler, şimdi arkadaşlar onları topluyorlar. Ve hepsini aldılar. Hiçbir şekilde gözaltına alınan kimse yok. Emniyet görevlileri sadece bilgi ve belge topluyorlar, biz de belgeleri veriyoruz.

“BELEDİYEMİZDE YAPILAN İŞLEMLERDE ŞAİBE YOKTUR”
Aras açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

* Bunun dışında belediyemizde yapılan işlemlerin hiçbirinde şaibe yoktur. Tamamen hukuka uygundur, sarihtir, açıktır, şeffaftır belediyemizin işlemleri. Arkadaşlar gerekli incelemeleri görevlerini yapacaklar. Şu anda bunun dışında başka bir şey yok. Konu 7-8 dosya ve ruhsat süreçleri ile ilgili iddialar var. Zaten biz daha önce bu iddiaları incelemiştik.

* Ve oralarda herhangi bir şekilde usulsüzlük olmadığını gördük. Savcılıkta inceleyip hemen aynı sonuca ulaşacaktır. Bunun dışında bizim bilmediğimiz başka bir şey var mı onu bilmiyorum. Bir şey varsa da sonuçta hesabını veririz. Alnımız açık başımız diktir. Hiçbir şekilde usulsüz bir işleme imza atmadık. Şu anda sadece görev yeri değiştirilen arkadaşımızın iddiaları üzerine gelinip dosyalar alınıyor.

“İDDİAYI ARAŞTIRDIK, USULSÜZLÜĞE RASTLAMADIK”
Belediye Başkanı Ahmet Aras bir basın mensubunun rüşvet ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

* Şu anda rüşvet ile ilgili herhangi bir şey yok. Rüşvet olsaydı herhalde şu anda burada bu şekilde duramazdık değil mi? Rüşvetle ilgili bir şey yok. Biz zaten üç yıldır denetleniyoruz. Yıkımlar yapıyoruz, ruhsatlar veriyoruz, denetleniyoruz, açık sarih bir şekilde hem müfettişlerimiz geliyorlar.

* Sayıştay'dan geliyorlar, zaten denetimler devam ediyor. Ama CİMER şikayetleri son dönemde biraz arttı. Biz de her zaman her iddiaya cevap vermeye hazırız. Arkadaşımızın iddialarını zaten araştırmıştık herhangi bir şekilde usulsüzlüğe rastlamadık.

Açıklamasının ardından soruşturmanın devam ettiği binaya giren Aras soruşturma bitiminde ayrılacaklarını söyledi. (Sözcü)

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ