Aydın İş Kadınları Derneği başkanı Belgin Çekmen Altay ve Aydın İŞKAD Eğitim Grubu temsilcilerinin de katıldığı açılışta KAS Vakfı Proje Yöneticisi Bekir Öncel tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

5 gün süresince eğitimci Cüneyt Örkmez'in, çeşitli etkinliklerle renklendirdiği eğitimde; kooperatifçilik ile girişimciliğin ana amaçları ve hedefleri, iş döngüsü, maliyet hesaplamaları, üretim maliyetleri, sabit yatırım ve işletme sermayeleri, yatırımda girdi maliyetleri, kârlılık oranları, yıpranma payları, girişimcilikte swot analizi gibi konu başlıkları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Kadınların ekonomik hayatta daha etkin bir şekilde yer almasını hedefleyen Aydın İş Kadınları Derneği(Aydın İŞKAD) düzenlediği eğitimlerle kadınların donanımlarını artırma konusunda emin adımlarla ilerliyor.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifikalarını veren Aydın İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Çekmen Altay, "Aydın İŞKAD olarak her zaman fırsat eşitliğini savunuyoruz. Bu bağlamda kadınların bilgi ve donanımlarını artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Artık girişimciliği değil,  sürdürülebilir girişimciliği konuşmalıyız. Kadınların iş yaşamına katılmalarından daha önemli olan; sağlam bir şekilde ayakta kalmaları, sürdürülebilir iş yaşamıdır. Bu konuda eğitimlerin önemi tartışılmaz.  Her eğitim sihirlidir. Bir eğitimi tamamladığınızda, asla eğitime girdiğiniz insanla aynı kişi olmazsınız. Aydın İŞKAD olarak özel çalışma alanımız olan sürdürülebilir girişimcilik ve Kooperatifçilik konularındaki proje ve etkinliklerimiz devam edecek." dedi.

Sertifikalarını alan katılımcılar eğitimin sonunda, son derece faydalı ve keyifli bir süreç geçirmekten dolayı mutluluklarını ifade ettiler. Aydın İŞKAD'a eğitim seçimi ve organizasyon konusundaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek sonraki etkinlikleri heyecanla beklediklerini belirtiler.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ