11-15 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından İzmir’de düzenlenen “1. İzmir Çok Sesli Korolar Festivali ”ne katılıp “Müzikalite ve Müzikal Dinamiklerde Başarı Ödülü ”nü kazanarak Aydın’ı en iyi şekilde temsil eden Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, Aydın’daki konserini de muhteşem bir performansla gerçekleştirdi.

Konserin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Osman Girgin, pandemi süresince öğrencilerinin, oluşturulan sanal etkinliklerle izleyicilere ulaşmaya devam ettiklerini söyledi. Fakat seyirci ile iç içe olup sahnede şarkılar söylemeyi çok özlediklerini ve bu gece hasretin sona erdiğini dile getirdi. Ayrıca Okul Müdürü Osman Girgin, geleceğini sanatla şekillendirmek, akademik eğitimini müzik ve resim alanlarında tamamlamak isteyen lise seviyesine gelmiş bütün öğrencilere Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi kapılarının açık olduğunu belirterek okulun öğrencisi olmaya davet etti.

ÖĞRENCİLER HEM SÖYLEDİ HEM HALAY ÇEKTİ

Okulun Koro Öğretmeni ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Korosu Şefi Özlem Varışlı Atçeken tarafından hazırlanan konser, hem işitsel hem de görsel bir şölen tadında geçti. Konserin birinci bölümünde Çok Sesli Müzik örneklerine yer verildi. Yerli ve yabancı eserlerden oluşan bu bölüm sahne şovları ve halk danslarıyla süslenerek tamamen insan sesleriyle (acappella) seslendirildi. İkinci bölümde Klasik Türk Sanat Müziğinin eşsiz eserleri yer aldı. Okula ismini veren Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Yüksel Yalova da bu bölümde, bestesi Hacı Arif Bey’e ait olan “Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme” adlı eseri ustalıkla seslendirerek dinleyiciden büyük alkış aldı. Üçüncü bölüm geleneksel Türk Halk Müziği ile gerçekleşti. Söylenen şarkı ve türkülere seyirciler büyük bir keyifle eşlik ettiler. Finalde söylenen halay potpuri eşliğinde bütün öğrenciler sahnede hem söyleyip hem halay çekerek konseri sona erdirdiler.

MÜZİKSEVERLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADILAR

İzleyenleri kâh ağlatıp, kâh neşeli dakikalar geçirten Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve Şefi Özlem Varışlı Atçeken, sahne performanslarıyla müzikseverlerin büyük beğenisini kazanarak gece sonunda ayakta alkışlandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ