AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Koçarlı Belediyesi’ni vahşi çöp depolama iddiaları üzerinden eleştiren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün aynı hassasiyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kirlettiği Büyük Menderes Nehri ile CHP’li diğer belediyelerden kaynaklı çevresel zararlara karşı da göstermesini istedi. 

CHP’li Bülbül’den Koçarlı Belediyesine “Vahşi Depolama” çıkışı

Açıklamasında, Koçarlı Belediyesi’nin 3 dönemlik CHP iktidarından sonra ilk kez AK Parti iktidarıyla buluştuğunu kaydederek Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın CHP’den enkaz kalan çöp dağının bertarafı için evsel, bitkisel ve hayvansal atıkların dönüştürülerek milli ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla ‘Biogaz Üretim Tesisi’ projesi başlattığını belirten Milletvekili Posacı, “CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, öncelikle Koçarlı’da ve diğer bir çok ilçede eksik olan katı atıkların depolanmasıyla ilgili tesisleşme konusuyla birlikte arıtma tesisleri konusunda da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etmelidir” dedi. 

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“KOÇARLI’DAKİ YATIRIMLARIMIZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”
Koçarlı’da onlarca yıllık CHP’li yerel yönetimden kalan çöp dağının bertarafı için sadece iki yıldan bu yana iş başında olan AK Partili Koçarlı Belediyesi’nin töhmet altında bırakılması çabalarının akla ve vicdana sığmayacağını belirten Milletvekili Posacı, “Elbette Belediyemiz bu atıkların bertarafı ve doğru düzgün depolanması için de önümüzdeki süreçte Hükümetimizin de destekleriyle bir çalışma başlatacaktır ancak Büyükşehirin halen ilçede katı atıkların depolanmasıyla ilgili bir tesisleşmesi yok. Bu depolama sorumluluğu bir kere Büyükşehire aittir. Koçarlı’mızda CHP’den devralınan çöp dağını görmezden gelerek iki yıllık bir yönetimi töhmet altında bırakma uğraşısını ben beyhude bir çaba olarak görüyorum. Koçarlı’mız AK Parti Hükümeti’nin destekleriyle senelerdir almadığı yatırımları alıyor ve bu durum da haliyle birilerini rahatsız ediyor. Rahatsızlık duyanlar da kendilerinden miras kalan çöp dağını sanki mevcut Koçarlı Belediyesi’nin eseriymiş gibi lanse etme uğraşısı içindeler. Hiç merak etmesinler. Koskoca İstanbul’u çöp dağlarından temizleyen bir Liderin öncülüğündeki AK Parti, Koçarlı’yı da çöp dağından temizleyecek kudrete sahiptir” ifadelerini kullandı.4