Kurucu Başkanlığını Aydınlı İş İnsanı, Türkiye Arıcılar Birliği önceki dönem Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun üstlendiği Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu’nun (TAHAP) girişimleri sonucunda kovan plakalarının artık yalnızca il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından verilmesi kararlaştırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan kararla ilgili açıklama yapan Başkan Sarıoğlu, yıllardır kan ağlayan arıcının sıkıntılarının birer birer çözüldüğüne vurgu yaparak üreticilerin sorunları için seferber olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kuruluşundan bu yana geçen 1 yıllık sürede üreticilerin sorunlarına hızlı ve etkin çözüm bulmasının yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerde de temsilcilikler açarak yapılanmaya devam eden TAHAP, üreticilerin imdadına yetişmeye devam ediyor. Son olarak başlattıkları girişim sonucunda 29 Nisan itibariyle kovan plakalarının artık yalnızca il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından verilmesinin kararlaştırılmasıyla ilgili açıklama yapan TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu, bal aromalı şurubun yasaklanması ve Gıda Yasası’nın ardından birliklerin arıcıyı elinde tutmak için kullandıkları plaka prangasının da birliklerden alınarak il-ilçe tarım ve orman müdürlüklerine verildiğini duyurdu.

“ÜRETEN YÜREKLERİN İMECE USULÜYLE YANINDAYIZ”

Alınan kararla ilgili açıklama yapan Başkan Sarıoğlu, “Çiftçilik, tarihin en eski ve önemli mesleklerinden biridir. Çiftçilerimizin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, hayatımızın sürdürülebilmesi için en temel ve vazgeçilmez unsurlardan biridir. TAHAP olarak çiftçimiz, arıcımız, göçer yörük, bitkisel üretimci üreten yüreklerin dilden değil gönülden imece usulüyle yanındayız. Bal aromalı şurubun yasaklanması, Gıda yasası ile ilgili gönüllere atılan imza. Ve şimdi; Arıcıyı elinde tutmak için kullanılan plaka prangası birliklerden alınmış ve il, ilçe tarımlara verilmiştir. İlk günden bugüne pandemi sürecinde özverili ile çalışan derneklerimiz ile saat farkı gözetmeksizin imece usulüyle ayakta kalmaya devam etmektedir. Yıllardır kan ağlayan arıcının sıkıntıları birer birer çözülmektedir” ifadelerini kullandı.

“SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİZ”

Açıklamasında aynı zamanda TAHAP’ın onursal başkanı olan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a da girişimleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Sarıoğlu, “Yöneten yürekler üreten yürekler ile tüketen yüreklerin yanında olmaya devam ediyor. Üretin dağlar kadar arkanızda biz varız diye bize güç katan zorlu süreçler de bize destek olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, yarım saatte genelgeleri üreten yüreklere yetiştiren İçişleri bakanımız Sn.Süleyman Soylu'ya, sorun ulaştığı zaman çözüm arayan yanımızda olan Tarım Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli'ye, arıcının çadırından başlayıp, üretimine kadar destek veren, tüm iletişim kanallarını açan onursal başkanımız Aydın Milletvekili Metin Yavuz'a, grup başkan vekili Denizli vekili Sn. Cahit Özkan'a, Denizli Milletvekili Şahin Tin'e, İzmir Milletvekili Cemal Bekle'ye Yanımızda olan, emeği geçen tüm vekillerimize sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

“SEFERBER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Sarıoğlu açıklamasını, “Devletin desteklerinden gerçek üretim yapan, geçimini tarımdan, bitkisel üretimden, arıcılıktan kazanan herkese attığı adımda yol olarak üreten yürekler olarak, tüketen yüreklerin yanında seferber olmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle noktaladı.