1) Jandarma Uzman Çavuş Adil Yılmaz'ın Şırnak'ta görev sırasında meydana gelen silah kazası sonucunda şehit oldu.

2) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki açıklamalarında Kılıçdaroğlu’na, “"Lağım çukuru olarak iddia edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahvillerin peşinden gitmek ancak kendini oraya layık görenlerin işidir.” dedi.

3) Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteğine başvuran esnafa yarından itibaren ödemelerin başlayacağını açıkladı.

4) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretim üyeleri ve üniversite personellerinin de yarından itibaren aşılanabileceklerini duyurdu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

AYDIN’da neler oldu?

5) 2020 yılı Anaç Koyun-Keçi Destekleme Ödemeleri kapsamında Aydın’da 1664 işletmedeki 130 bin 051 küçükbaş hayvan için 4 milyon 110 bin 820 TL destek ödemesi yapılacak.

6) Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken , aşılamada hala öncelik sırası verilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından, "İşçi ve işverenler aşı bekliyor" mesajı paylaştı.

7) AK Parti Efeler İlçe Kadın Kolları, poşet kullanımını azaltmak ve farkındalık oluşturmak adına Çevre Koruma Haftası’nda bez çanta dağıtımı yaptı.

8) Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla kurulan Aydın Konut Yapı Kooperatifi (AYKONUT) mağdurları geçen 24 yılda 10 bin kişiye ulaştı. Haklarını aramak için hukuk savaşı başlatan AYKONUT mağdurları dertlerini yıkılan evlerinin önünde dillendirecek.

9) Aydın’da yayın yapan yerel bir haber sitesi, Koçarlı pazarındaki vatandaşlara pandemi sürecindeki sıkıntılar, yerel ve ülke gündemine dair sorular sordu. Bir pazarcı esnafı, siyasetçilerin sorunlarıyla ilgilenmediğini, Aydın’da tezgah açtığı 7 ilçe pazarında da Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan dışında hiçbir başkanı çarşıda göremediğini söyledi.

10)Aydın Karpuzlu'da yoğun yağış etkili oldu.Bazı ekili tarlaların sular altında kaldığı öğrenildi.

11) Aralarında Aydın’ın da bulunduğu Mersin merkezli 18 ilde gerçekleştirilen yasadışı bahis operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan 117 kişiden 86’sı gözaltına alındı.