Adalet Bakanlığı, sosyal medyadan yaptığı bilgilendirmede ormanları yakanlar hakkında Orman Kanunu uyarınca istenecek hapis cezalarını duyurdu. Buna göre, ormanları yakmanın müebbet hapse kadar cezası var.

Adalet Bakanlığı’nın, sosyal medya hesabından; orman yangınına sebep olduğu belirlenenler hakkında, 6831 Sayılı Orman Kanunu’nda öngörülen cezalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Buna göre; devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanlarını yakan kişi müebbet hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabiliyor.

Kasten orman yakan kişi, on yıldan az olmamak üzere hapis ve on bin güne kadar adli para cezası; dikkat ve özen yükümlüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verenler iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabiliyor.

Ayrıca ormanlara dört kilometre mesafede veya Kanunun 31’inci ve 32’nci maddeleri kapsamına giren köy hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasak. Bu fiilleri işleyenler hakkında ise bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası öngörülüyor.