AKP Sözcüsü Ömer Çelik organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında, "AK Parti MYK'sı İçişleri Bakanı'mız ve eski başbakanımız Binali Yıldırım Bey'le ilgili bu iddiaları en güçlü bir şekilde reddetmektedir. AK Parti MYK'sı arkadaşlarımızın yanındadır" dedi.

Bugün toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Peker'in daha önce AKP lehine yaptığı mitinglerle ilgili konuşan Çelik, 2015 yılında yaptığı açıklamada bu mitinglerin AKP ile bir ilişkisi olmadığını söylediğini hatırlatarak şu mesajları verdi:

"BU İDDİALARI EN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE REDDEDİYORUZ"

"İllegal, mafyatik bir kişinin İçişleri Bakanı'mız, eski başbakanımız hakkındaki iftiraları bir şekilde gündeme getiriliyor. AK Parti MYK'sı İçişleri Bakanımız ve eski başbakanımız Binali Yıldırım Bey'le ilgili bu iddiaları en güçlü bir şekilde reddetmektedir. Biz çok güçlü bir siyaset geleneğine sahibiz. Pek çok vesayet odağıyla, pek çok vesayet girişimiyle siyaseti zehirlemek isteyen, siyasette toksik alan oluşturmak isteyen, siyaseti dizayn etmek isteyen pek çok çabayla karşı karşıya kaldık. Bunlara dair güçlü bir tecrübemiz vardır. Bu illegal mafyatik alanların siyasette bir referans alanı olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu ilk yaptığım açıklamada söyledim.

"ARKADAŞLARIMIZ KENDİLERİ KONUNUN ARAŞTIRILMASI İÇİN YARGIYA BAŞVURUYORLAR"

Burada arkadaşlarımıza saldıran siyasetçiler, maalesef siyasetin doğasında olmaması gereken bir şey yaptılar ve illegal alandan yöneltilen iftiraları ve hezeyanları kendi mualefetlerini inşa etmek için malzeme olarak kullanmak gibi tarihi bir hata yaptılar. Bunu yapanlar muhalefet etmek adına herhangi bir argümana sahip değillermiş gibi illegal mafyatik bir alandan söylenenleri kendi muhalefetlerinin yapı taşı haline getirerek esasında referans alanı olmaması gereken bir biçimde kendi zeminlerini kaydırmış oluyorlar. 'Bu söylenenlerin açığa çıkması için ne yapacaksınız' diyorlar. Zaten arkadaşlarımızın kendileri bu konuların araştırılmasıyla ilgili olarak yargı mensuplarına başvuruyorlar. Dolayısıyla Türk siyasi hayatının referansının hiçbir zaman illegal yapılar olmaması gerektiğini birkez daha ifade ediyoruz. Bu şekilde yaklaşarak İçişleri Bakanı'mızı, eski başbakanımızı hedef alanların yaptıkları faaliyetin bir siyasi muhalefet olmadığını, gayrımeşru alanı meşru siyaset alanına taşımak gibi son derece yanlış bir iş olduğunu söylüyoruz. AK Parti MYK'sı arkadaşlarımızın yanındadır.

"HERKES DUYSUN, BU KİŞİLERLE AK PARTİ'NİN ORGANİK İLİŞKİSİ YOKTUR"

Suç örgütü liderinin AK Parti ile ilgili mitingler yaptığı, o mitinglere AK Parti tarafından neden ses çıkarılmadığı ifade ediliyor. Bu yanlıştır. Ben 2015 yılında Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı iken bana bu konuyla ilgili bir soru soruldu ve ben o zaman bu mitinglerle ilgili 'Bizim genel bir prensibimiz vardır. Herkes duysun. Kim olursa olsun bu kişilerle AK Parti'nin organik, kurumsal hiçbir ilişkisi yoktur. Dolayısıyla bizi bağlayan bir konu değildir bu. AK Parti'nin resmi mekanizmaları tarafından yapılmayan hiçbir faaliyetin sorumlusu değiliz. Toplumun önünde ya da başka yerlerinde şiddeti özendiren, kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi kategorik olarak da reddeden bir partiyiz' demiştim. 7 sene evvel bu cevabı vermişim."