Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: ÜNAL AYDIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milas’ın Çökerme ve Bozalan mahallelerinde yangından etkilenen yurttaşların sorunlarını dinledi. Bir yurttaş, yanan ormanlar nedeniyle yağış olması halinde suyun sele dönüşebileceğini ifade ederek, “Biz şimdi selden korkuyoruz. Islah edilecek, ne edilecekse edilsin” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla’da yangından etkilenen köyleri ziyaret ederek, yurttaşların derdini dinliyor. Akşener, Milas’ın Çökertme Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi.

Bir kadın, Akşener’e; sularının olmadığını söyleyerek, “Bizler ayrımcılık yaşadık” dedi.

Başka bir kadın, hayvanlarının yok olduğunu ve tarımın etkilendiğini “Kekikten, maldan her şeyden mağduruz. Göz göre dağlarımız yandı. Bile bile söndürülmedi burası. Şu yanan evleri kendimiz söndürdük. Üstelik diyorlar ki ‘çıkın gidin evden.’ Biz bir şey değil ama gelecek çocuklarımızın hayatı bitti. Şu Çökertme, 50 yıl geri kaldı. 63 yaşındayım nereye gideyim?” diye konuştu.

“BİZ CEHENNEM ATEŞİNDEN ÇIKTIK”

Yurttaş, yangına gerektiği gibi müdahale yapılmadığına ilişkin görüşünü açıklayarak, “Neden Çökertme söndürülmedi?” diye sordu. Yurttaş köylerini kendilerinin söndürdüğü vurgulayarak, “Bez cehennem ateşinden çıktık” dedi. Yurttaş köyün gençlerinin işsiz olduğuna dikkat çekerek, büyük oğlunun işsiz olduğunu “Sigortalı bir işi yok oğlanın. Ben yardım istiyorum çocuklarıma, torunlarıma” diye konuştu.

“ŞİMDİ SELDEN KORKUYORUZ”

Yurttaş yanan ormanlar nedeniyle yağış olması halinde suyun sele dönüşebileceğini ifade ederek, “Biz şimdi selden korkuyoruz. Islah edilecek, ne edilecekse edilsin” dedi.

“BEN CEVABINI VEREMEDİM”

Bir kadın yurttaş da 12 yaşındaki kızının kendisine “Bu ülkeyi terk etmek istiyorum” dediğini Akşener’e “Ve ben cevabını veremedim” sözleri ile aktardı.

“NASIL GEÇİNECEKSİNİZ?” SORUSUNA ÇARESİZ YANIT: BİLMİYORUM

Akşener zeytinlikleri yanan bir kadın yurttaşa “Nasıl geçineceksiniz şimdi?” diye sordu. Kadın, boynunu bükerek, “Bilmiyorum ki” yanıtını verebildi.

Akşener, yanan yerlerin tekrar ağaçlandırılması yerine inşaata açılması durumunda “Bunlar akıllı yangın” diyeceklerini yurttaşlara aktararak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buraların yeşil kalacağı konusunda söz verdiğine dikkat çekti. Bu sözün takipçisi olacaklarına dikkat çeken Akşener, “Bizim görevimiz istismarı önlemek” dedi.

“60 BİN LİRAYI NASIL VERECEĞİZ?”

Emekli bir kadın da yardımdan aldığı kıyafetleri giydiğini aktararak, “Biz hep vermeye alışkınız. O yardımdan bir tane bu almak o kadar gücüme gitti ki. 2 bin lira mal müdürlüğünden verdiler” dedi. Kadın kendisine verilen 2 bin liraya karşın evinin tamir masrafının 60 bin lira olduğunu dile getirerek, “Ben emekli olarak 60 bin lirayı nasıl vereceğim?” diye sordu.

“EN ÇOK BİZİM ZEYTİNİMİZ YANDI”

Akşener Çökertme’nin ardından yangından etkilenen Bozalan Mahallesi’ne gitti ve buradaki durumla ilgili yurttaşlarla konuştu. Mahalle Muhtarı Dursun Kayıhan, içlerinin kan ağladığını dile getirerek, “Köyler içerisinde en çok zeytini yanan biziz. Köy zeytin sayesinde ayakta kalıyor” dedi. Kayıhan 8-9 hektar zeytinlerinin yandığını söyleyerek, “Asırlık, nenemin, dedemin zeytinleri. Ağacı çürümüş. Hayatımda böyle yangın görmedim” diye konuştu.

Yurttaşlar Akşener’e ormanları yandığı için yağışlarda sel felaketiyle karşı karşıya kalabileceklerini anlattı. Akşener evindeki halıyı dokuyan bir kadınla karşılaştı. Kadın ile Akşener arasında halıya ilişkin diyalog yaşandı.