Sosyal medyadan yaptığı faiz, laiklik ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili paylaşımları nedeniyle gündeme gelen Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki görevine geri döndü.

Edinilen bilgiye göre Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı Prof. Mehmet Boynukalın, görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebinin kabul edildiği ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki görevine geri döndüğü öğrenildi. 

Boynukalın, Ayasofya İmamı olmasının ardından siyaset, hukuk ve ekonomi ile ilgili açıklamaları tepki çekmişti. “Anayasa'da İslam olsun”, “Kur'an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir” gibi açıklamalar yapan Boynukalın, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasının ardından, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" paylaşımını yapmıştı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin de Boynukalın'ın paylaşımlarına tepki göstermişti.