Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı taşıyan öğrenciler ve çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı. Arbede sonucunda 4 öğrenci gözaltına alındı. 

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasına yönelik öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri sürüyor. Geçen günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nin giriş kapısının üstüne çıkarak, gökkuşağı bayrağı açtığı iddiasıyla bir öğrenci hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bugün de bir grup öğrenci, "Gökkuşağı bayrağı suç değildir" sloganıyla arkadaşlarına destek olmak için Güney Kampüs'ten Kuzey Kampüs'e geçmeye çalıştı. Bu arada, güvenlik güçleri kalabalık öğrenci grubuna müdahale etti. Öğrencilerden 4'ü gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma sebeplerinin, LGBTİ bayrağı taşımaları olduğu iddia edildi.

Gözaltına alınan 4 öğrencinin serbest bırakılmadan, kampüs önünden dağılmayacaklarını söyleyen öğrencilere karşı polis abluka kurdu. Bu arada, bazı CHP ve HDP'li milletvekilleri abluka altındaki öğrencilere destek olmak için Boğaziçi Üniversitesi önüne gitti.