Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri bugün de Güney Kampüs'te bir araya gelerek üniversite rektörlüğüne AKP'li Melih Bulu'nun atanmasını protesto etti. Öğrenciler de tutuklanan ve ev hapsinde olan arkadaşlarına toplu olarak mektup yazdılar. 

Öğretim üyeleri, rektörlük binasına sırt dönme eylemine bugün de cüppelerini giyerek devam etti. Öğrenciler de kampüs içerisinde bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yaptı. Öğrenciler, protestolar sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan arkadaşlarına toplu olarak mektup yazdı. Çeşitli afiş ve pankartlarla isteklerini dile getirdi.

"İŞTE ANNELER ÇOCUKLARINA BÖYLE SAHİP ÇIKIYOR"

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir kişinin annesi ise kampüste eylemlerine devam eden öğrencilere yemek gönderdi. Yemekleri gönderen anne, öğrencilere "Heyecanınızı ve mücadele ruhunuzu kaybetmeyin. Kendinizi yalnız hissetmeyin, her zaman yanınızdayız. Afiyet olsun" yazılı mesajını da iletti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eylem yapan öğrencilerin annelerine "Çocuklarınıza sahip çıkın" diye seslendiğini hatırlatanlar, "İşte anneler çocuklarına böyle sahip çıkıyor" dedi.