Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı başlattıkları sırt dönme eylemleri sürüyor. Akademisyenler, yağmur altında sürdükleri bugünkü eylemlerinde dün Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı taşıyan 12 öğrencinin gözaltına alınmasına tepki göstermek için gökkuşağı renkleri olan şemsiye taşıdı. 

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Can Candan tarafından paylaşılan görüntülerde akademisyeneler alkışlı protesto gerçekleştirdi. Akademisyenlere öğrenciler de destek verdi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı taşıyan öğrenciler ve çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşanmış, arbede sonucunda 12 öğrenci gözaltına alınmıştı. Akşam saatlerinde ise gözaltına alınan 12 kişiye destek vermek için Bebek sahilinden kampüse yürümek isteyen öğrencilere polis engel olmuş, 12 kişi de burada gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınan 24 öğrenci savcılığa sevk edildi. Çağlayan Adliyesi önünde toplanan öğrencilerin protestosuna polis müdahale etti. Çok sayıda gözaltı var.