Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan eylemler alanlarda sürüyor. Kadıköy'de açıklama yapan Boğaziçli öğrenciler, Bulu'nun istifasını istedi, tutuklu ve gözaltında bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılan açıklamaya yüzlerce Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yanı sıra farklı üniversitelerden öğrenciler ile HDP Milletvekili Musa Piroğlu katıldı.

"Boğaziçi susmayacak. Gözaltılar serbest bırakılsın", "Kayyumlara karşı bundan sonrası hepimizde" pankartları ve "Kayyumlar gidecek biz kalacağız", "Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" dövizleri açan öğrenciler, “Direne direne kazanacağız”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.  

Dün Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınarak gece geç saatlerde serbest bırakılan öğrenciler de eyleme katıldı. Öğrenciler adına konuşan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hazal Bozkurt,  keyfi bir şekilde gözaltına alınmadıkları, tacize ve tecavüze uğramadıkları sokaklar istediklerini söyledi. "Kayyum rektörü tanımadıklarını, özgür ve demokratik üniversite istediklerini" belirten Bozkurt, “Direnişimizi keyfi disiplin soruşturmaları, gözaltılar ve tutuklamalarla durdurabileceğinizi sandınız, biz her geçen gün daha kararlı bir şekilde taleplerimizi haykırdık, haykırıyoruz” dedi.

  "ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN"   Öğrenciler Kadıköy'deki eylemlerinde talephlerini şöyle sıraladı:   "Boğaziçi Direnişi sırasında gözaltına alınan, tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. LGBTİ+lara ve diğer hedef gösterilen bütün gruplara yönelik itibarsızlaştırma kampanyaları sona ersin! BULGBTİ+ kulübü yeniden açılsın. Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar istifa etsin! Üniversitelerde üniversitenin bütün bileşenlerinin katıldığı demokratik rektörlük seçimleri yapılsın! Okulumuzun içerisinde ve dışarısında süren polis ablukasına derhal son verilsin."