Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “İsrail’i ticari olarak, siyasi olarak, politik olarak, sosyolojik olarak tanımıyoruz' dememiz lazım" dedi.  

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, BTP Kadın Kolları’nın Youtube kanalında canlı yayın konuğu oldu. Hüseyin Baş İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısı ve İslam dünyasının tavrını değerlendirdi.

Baş, “Hem hükümet olarak hem millet olarak sadece kınıyoruz, lanet okuyoruz. Fiiliyata döndüğünüz zaman, İsrail’le ilişkilerimizi hükümet olarak çok sıkı noktalarda ilerletmeye devam ediyoruz. Yani sokakta biz İsrail’i kınıyoruz, ama masada İsrail’le iş birliği yapıyoruz” dedi.

Baş’ın açıklaması şöyle:

“İSRAİL BUNUN DİNİ BİR TEMELİNİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR”

“Bunun temelinde İslam savaşı vardır. Bir medeniyetler ve dinler savaşı vardır. Yani bugün oraya bir bölgesel oturum adı altında yerleşen İsrail, bugün bunun dini bir temelini, alt yapısını oluşturmaya çalışıyor. Bölgede bir büyük İsrail oluşturma hedefleri var. Şimdi buna Büyük Ortadoğu Projesi diyoruz topyekün olarak. Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eş Başkanlığı'nı yürütenler bu konuda bir çözüm üretecekler. Bu olmaz. Böyle bir çözüm zaten ortaya çıkmaz.

"İSRAİL'İ TANIMIYORUZ, DEMEMİZ LAZIM"

Merhum Genel Başkanımız Sayın Haydar Baş bunu ortaya koymuştu. Babam ne demişti? 'Mescid-i Aksa’yı İslam’ın başkenti ilan edin. Bu konuda orayı tanıyın ve buradaki irtibatlarınızı Filistin üzerinden yürütün.' Şimdi bizim burada Filistin'i desteklememiz ve 'İsrail’i ticari olarak, siyasi olarak, politik olarak, sosyolojik olarak tanımıyoruz’ dememiz lazım. 

"BU COĞRAFYAYI MÜSLÜMANLARIN BULUNDUĞU COĞRAFYA HALİNDEN ÇIKARMAK İSTİYORLAR"

Bu coğrafyayı bir şekilde Müslümanların bulunduğu coğrafya halinden çıkarmak istiyorlar. Bu 10 yıllık, 50 yıllık, 100 yıllık bir mesele değil. Bu bin yıllık bir mesele. Soykırım dedikleri meselenin de temeli buna dayanıyor. Bugün Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulüm de buna dayanıyor. Yine 4- 5 ay önce Beyrut Limanı'nda bir patlama yaşandı biliyorsunuz. Beyrut neresi? Beyrut Hizbullah'ın en güçlü olduğu merkez. Bölgede Hizbullah'ı çok zayıflatabilecek faaliyetler yürütüldü ve bu zincirlerin arkasında bu günleri yaşıyoruz.

“BU ATATÜRK FARKI"

Ben her zaman şunu söylerim. Bu Atatürk farkı…  Atatürk olmasaydı Irak, Suriye ve aklınıza hangi Ortadoğu ülkesi geliyorsa bunlardan farklı bir durumu olmayacaktı bugün Türkiye’nin… Bugün Türkiye bunlardan kültürel açıdan, sosyolojik açıdan farklı. Bu Atatürk farkıdır. Bakın Türkiye'de hiç ummayacağınız insanların İngiliz ajanı olduklarını biz biliyoruz. Bugün rahmetle anılan, başına fes takıp insanlara vaaz eden insanların cebinden İngiliz pasaportlarının çıktığına benim babam bizzat şahitti. Bu insanlar İngiliz Sömürge Bakanlığı'nın idealleri doğrultusunda bu coğrafyalarda, bu ülkelerde faaliyetler gösterdiler. Şimdi biz ülke olarak her şeyi fark edebiliyoruz.”