GAYE ŞEYMA CAN

Can Dündar’ın adliye önünde saldırıya uğradığı, NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın yaralandığı olaya ilişkin yargılamada karar çıktı. Sanık Murat Şahin'e mahkemedeki tutumu dolayısıyla “iyi hal” indirimi uygulanarak 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İstanbul Adalet Sarayı önünde 6 Mayıs 2016'da sanık Murat Şahin, Can Dündar'a silahla saldırmış, NTV muhabiri Yağız Şenkal'ı bacağından yaralamıştı.

Yargılamada, 2 Ekim 2018 tarihinde karar verilmişti. Mahkeme, Murat Şahin’e; NTV muhabiri Yağız Şenkal’a karşı “kasten yaralama” suçundan 4 bin 500 TL adli para cezası, "ruhsatsız silah taşıma” suçundan da 10 ay hapis cezası verirken diğer iki sanığın ise beraatlarına hükmetmişti. Muhabir Yağız Şenkal’ın karara itiraz etmesi üzerine istinaf mahkemesi kararı bozmuştu. Bozma kararına ilişkin ilamın ardından yeniden başlayan yargılamada karar çıktı.

“OLAYI GERÇEKLEŞTİRMEYE KENDİM KARAR VERDİM”

Sanık Murat Şahin, mahkemedeki savunmasında, diğer iki sanık ile ilgili olarak “Sabri'yi semtten tanırım ama Habip'i hiç tanımam. Bu olayı gerçekleştirmeye kendim karar verdim. Beraatımı talep ederim” dedi.

TOPLAMDA 2 YIL 3 AY HAPİS VERİLDİ

Mahkeme, Murat Şahin hakkında; "silahla tehdit", "kasten yaralama" ve "ruhsatsız silah taşımak" suçlarından toplamda 3 yıl 15 gün hapis ve 500 lira adli para cezasına hükmetti. Ancak mahkeme Şahin'e, yargılama sırasındaki tutumundan dolayı iyi hal indirimi uyguladı ve cezayı 2 yıl 3 ay 15 güne indirerek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Mahkeme, diğer sanıklar Sabri Boyacı ile Habip Ergün Celep'in ise üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli delil bulunamadığından beraatlarına karar verdi.