CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını TBMM Genel Kurulu’na taşırken, AKP'lilere, “Bu sıralarda oturan bir milletvekilinin bagajına para konulduğu söyleniyor, yalanlanmıyor bütün bunlar. Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?” diye seslendi.

Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını gündeme taşırken,  yaşanan tablonun, ‘AKP’nin derin devlete teslim olmasından ve makas değiştirmesinden’ kaynaklandığını savundu.

Tanrıkulu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

AK PARTİ MAKAS DEĞİŞTİRDİ:  Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluş değerlerinden uzaklaştı ve başka bir rotaya girdi, makas değiştirdi. O makas da demokrasiden uzaklaşmak, hukuk değerlerinden uzaklaşmak. Eğer buradan uzaklaşırsanız, sonuçta organize suç çetelerine, mafyaya teslim olursunuz, derin devletle ilişki içerisine girersiniz ve giderek o derin devlet sizi teslim alır ve bir koalisyon kurarsınız. Şimdiki hâliniz bu yani derin devletin yeni sahibisiniz ve onlarla bir ortaklık yapıyorsunuz.

SUÇ ORTAKLIĞI BOZULSA DA: Şimdi bir ortaklık bozuldu, suç ortaklığı bozulsa da onlar ortaya çıkar, mesele budur yani mesele Adalet ve Kalkınma Partisiyle ilgilidir, Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneldiği yeni rejim anlayışıyla ilgilidir. Yani o yeni rejimde otokrasi var. Şimdi, bütün uluslararası kuruluşlar Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneldiği bu rejimi “ılımlı otokrasi” olarak adlandırıyor ve giderek sert otokrasiye doğru gidiyorsunuz. Ve bu rejimde de sizler, bu çetelerle, mafyalarla iş birliği yapmak zorundasınız. Çünkü iktidarda kalmanız rantla mümkün.

SADECE İSTANBUL’DA RANT 10 MİLYAR DOLAR: Bakın, sadece İstanbul’daki rant, rant ekonomisini izleyen analistlere göre 10 milyar dolar, bir yılda. Bunu kim paylaşacak, nasıl paylaşacaksınız? İhale, emlak, uyuşturucu ve diğer bütün kara para piyasası 10 milyar dolar. Bunu tek başına siyasete yedirmezler, tek başına yargıya yedirmezler, tek başına bürokrasiye yedirmezler. Dolayısıyla, bunlarla iş birliği içinde olacaksınız ki yenilsin.

BU İNSANLAR SİZİNLE DOSTKEN BİZE DÜŞMAN DİYORLARDI: Şimdi, ortaya çıkan ilişkilere baktığımız zaman şunu söylüyorsunuz: “Siz bunlardan medet mi umuyorsunuz?” Ya biz kimseden medet ummuyoruz, ummadık şimdiye kadar. Biz halkımızdan medet umuyoruz, kendi cesaretimizden medet umuyoruz, sizlerle bu insanlar dostken, düğünlerde fotoğraf çektirirken, beraberken bizlere düşman diyorlardı, hâlen de düşman diyorlar.

BAŞSAVCI ÖN BALAYINA HELİKOPTERLE GİDİYOR, HAKİM PAHALI OTELDE KALIYOR: Biz sizin bu düzeninizi ifşa etmekle de mükellefiz, böyle bir düzen var. Neden böyle bir şey var? Yargıyla ilgili bir şey yaptınız mı? Ya, bütün yargı mensuplarının altında en pahalı araçlar var. Ankara Başsavcısı ön balayına helikopterle gidiyor. Bu sizi rahatsız etmiyor mu mesela? Neden böyle? Nereden geliyor bu paralar? İşte, Ankara’da bir adliye mahkemesinin başkanı çok pahalı bir otele gidiyor. Kendi imkânlarıyla mı gidiyor? Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz bunlardan gerçekten?

MİLLETVEKİLİNİN BAGAJINA PARA KONULDUĞU SÖYLENİYOR, YALANLANMIYOR: Bu sıralarda oturan bir milletvekilinin bagajına para konulduğu söyleniyor, yalanlanmıyor bütün bunlar. Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Bakın, gerçekten Adalet ve Kalkınma Partisine yazık. Sizlerin sorgulaması lazım.

“SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ” DİYEREK KAÇAMAZSINIZ:  ‘Sadece suç örgütü lideridir.’ falan diyerek bunlardan kaçamazsınız. Onun suç örgütü lideri olması, dediklerinin değersiz olduğu anlamına gelmez. Bu Parlamento eğer gerçekten parlamento ise iddiaları araştıracak bir komisyon kurulur, tıpkı Susurluk’ta olduğu gibi kurulur ve sizler de Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri de aklanırsınız.

DERİN DEVLETE TESLİM OLDUNUZ: Yarın öbür gün geçmişlerine baktıkları zaman biz buna “Evet demiştik.” derler veya yargının önünü açarsınız ama bütün bunlar yok maalesef ve kötü bir dönemde derin devlete teslim oldunuz. O fotoğraflar var ya, Adalet ve Kalkınma Partisinin sabıka kaydına silinmez bir biçimde işlenecek. “